Спремна голеада на Билином пољу

Глас Српске
Спремна голеада на Билином пољу

Зеница - Сваки други исход меча квалификација за Свјетско првенство између БиХ и Гибралтара (субота, 18 часова) осим побједе домаћина био би велико изненађење, али селекција Мехмеда Баждаревића на терену мора оправдати улогу фаворита.

Гибралтар је најлошија репрезентација свијета, са свега једном побједом и три ремија у 23 одигране утакмице, али без обзира на то, звијезда Јувентуса Миралем Пјанић истиче да међу његовим саиграчима нема опуштања.

- Никога не потцјењујемо, али смо апсолутни фаворити. Играмо пред домаћом публиком, искуснији смо од Гибралтара и морамо побиједити. Наравно, фудбал је такав да је све могуће, никад се не зна ко шта може направити и свакако да ћемо бити опрезни. Управо зато да бисмо избјегли неке непредвиђене ситуације, да бисмо избјегли нервозу, било би добро да што раније ријешимо утакмицу. Након првог полувремена морамо водити са два, три или и више погодака - истакао је Пјанић.

Добра игра и побједа били би вјетар у леђа за наставак квалификација у којима ће БиХ покушати да сустигне Грчку и Белгију. Ове двије селекције у Бриселу играју једну од најзанимљивијих утакмица овог кола, а Белгијанци би у случају тријумфа побјегли конкурентима на пет бодова.

Под императивом побједе је актуелни европски првак Португалија, која у оквиру групе Б у суботу дочекује Мађарску. Пораз са почетка квалификација од Швајцарске ставио је у незгодну ситуацију селекцију Фернанда Сантоша, те више нема право на кикс.

У сличној ситуацији је и Холандија која мора да слави у Бугарској уколико жели да не пропусти и друго велико такмичење заредом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана