Спектакл на ГОБ-у

Милан Зубовић
Спектакл на ГОБ-у

Бањалука - Ватерполо утакмица између Србије и Црне Горе, која је заказана за 10. мај од 19 часова, биће спектакл какав се на памти у граду на Врбасу, најавили су чланови Организационог одбора овог меча.

Предсједник Ватерполо савеза Републике Српске Слободан Граховац истакао је да је ово специфичан догађај јер се само три мјесеца након финала Европског првенства у Београду поново сусрећу исте екипе.

- Утакмица ће бити одиграна поводом 60 година ватерпола у Бањалуци. Биће то окршај двије врхунске репрезентације и меч ће допринијети популаризацији ватерпола у Бањалуци, Републици Српској и БиХ. ВСРС има одличну сарадњу са ВСС, па смо лако договорили одигравање меча. То ће бити празник спорта у Бањалуци који ће тешко бити поновљен у скорије вријеме с обзиром на репутацију обје екипе које су главни кандидати за освајање медаља на предстојећем Олимпијским играма - изјавио је Граховац.

Карте за сусрет шестог кола групе Б Свјетске лиге биће у продаји од уторка по цијени од десет марака, а моћи ће само да се купе на рецепцији Градског олимпијског базена. Са такмичарског аспекта утакмица нема велики значај јер је Србија осигурала прво мјесто у групи Б Свјетске лиге и пласман на Фајнал ејт.

- Без обзира на то што су већ обезбиједили пласман, Србија ће доћи у најјачем саставу јер селектор Дејан Савић не жели да експериментише и хоће да уиграва тим за будуће изазове - рекао је Граховац.

Предсједник Организационог одбора Ненад Стевандић казао је да се потврђује способност Ватерполо клуба Бањалука и града Бањалуке да организују овакав догађај.

- Још од времена када је Рукометни клуб Борац освојио титулу у Купу шампиона Бањалука није имала прилику да организује спортски догађај овако великог рејтинга. То је исто као да доведете фудбалске репрезентације Бразила и Француске. Све смо ријешили на отварању Европског шампионата у Београду када смо се договорили са представником Међународне федерације спортова на води Борелијем, који је дао подршку овоме. Србија је домаћин у овом мечу и домаћинство су пренијели из Београда, а за нас је ово круна вишегодишњег ватерполо рада у Бањалуци - изјавио је Стевандић.

Медијски покровитељ

Медијски покровитељ цијелог догађаја је дневни лист "Глас Српске".

- Изузетно добру сарадњу са ВСРС настављамо и током ватерполо спектакла који нас очекује. Вјерујем да ће позитивна слика са овог великог догађаја отићи у свијет и да ћемо се представити у најбољем свјетлу - изјавила је директор маркетинга "Гласа Српске" Дарија Галоња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана