Španski kralj ili bavarski šampion

Dušan Repija
Španski kralj ili bavarski šampion

Madrid - Klasik evropskog fudbala, po mnogima finale prije finala, prvi meč polufinala Lige šampiona između Real Madrida i Bajern Minhena igra se večeras od 20.45 časova.

Dva velikana evropskog fudbala zajedno su ovaj trofej osvajali čak 14 puta, Real devet, Bajern pet, a njemački klub pokušaće da učini ono što nikom do sada nije pošlo za rukom, da odbrani krunu u ovom takmičenju od kada se ono zove Liga šampiona.

Dva kluba večeras će 21. put odmjeriti snage, a do sada su za nijansu uspješniji Nijemci. Bajern je trijumfovao 11 puta, Real sedam, a dva puta je bilo neriješeno. Posljednji put odmjerili su snage u sezoni 2011/2012, takođe u polufinalu, kada je Bajern poslije penal ruleta prošao dalje.

Najveća briga za Karla Anćelotija i navijače Reala je da li će Kristijano Ronaldo biti spreman da odigra svih 90 minuta. Portugalac je jučerašnji trening odradio punim intenzitetom i trebalo bi da se nađe u početnoj postavi. Problem je sada Geret Bejl, koji se razbolio, ali mediji navode da će biti spreman za meč.

- Za nas je sjajno što igramo sa timom kao što je Bajern, daćemo sve od sebe da odemo u finale. Pep Gvardiola je jedan od najboljih trenera na svijetu, znamo da će biti teško. Ovo je za nas možda i najvažniji trenutak u sezoni - poručio je Anćeloti.

Italijan zna kako treba igrati protiv Bavaraca jer je sa Milanom u sezoni 2006/07. eliminisao Bajern u četvrtfinalu, a u Madridu mu je glavni zadatak da osvoji jubilarnu, desetu titulu šampiona Evrope, koju čekaju od 2002. godine.

Bavarci su od trenutka kada su obezbijedili titulu prvaka Njemačke u nešto lošijoj formi. U posljednjih sedam mečeva u svim takmičenjima upisali su tri pobjede, dva remija i dva poraza, pa Gvardiola ne može da bude zadovoljan prethodnim izdanjima.

- Nećemo se plasirati u finale ako ne budemo popravili igru - rekao je španski stručnjak, koji je od 2008. do 2012. godine sjedio na klupi Barselone i na sedam mečeva u Madridu nije osjetio gorčinu poraza.

Igrači

Golovi: Ronaldo - Miler 14:5

Šutevi na gol: Ronaldo - Roben 36:24

Odbrane: Kasiljas - Nojer 32:28

Asistencije: Di Marija - Roben 5:4

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana