Sokolovi vodili samo tri minuta

Goran Andrić
Sokolovi vodili samo tri minuta

Zenica - Da je Slavija ozbiljno krenula u borbu za opstanak pokazala je gostujuća utakmica na "Kamberovića polju" u Zenici kada su u prvom ovosezonskom gostovanju otkinuli bod novajliji u eliti BiH Mladosti iz Doboj Kaknja (1:1)

Od prvog minuta vidjelo se da su "sokolovi" na teren izašli sa jasnim planom. Domaćoj ekipi su prepustili terensku inicijativu, organizovali jaku odbranu i vrebali šanse iz kontranapada. U 55. minutu Stefan Barić odlično je presjekao loptu na sredini terena, istrčao kontru, uposlio iskusnog Darka Spalevića koji je majstorski uposlio Damira Rovčanina kome nije bilo teško da postigne svoj drugi ovosezonski pogodak za vođstvo Slavije. Radost "sokolova" trajala je svega tri minuta, jer je Haris Dilaver poslao loptu iza leđa golmana Slavije Mladena Lučića. "Plavo-bijeli" su do kraja susreta mogli do čitavog plijena, ali na njihovu žalost Emir Zeba, Rovčanin i Semir Đip nisu iskoristili prilike u kojima su se našli. Od 85. minute imali su i igrača više, jer je Aldin Šišić dobio drugi žuti karton i morao je prije isteka regularnog toga susreta da napusti igru.

- Mislim da ćemo vremenom biti uigraniji, a samim tim i bolji i to pokazuje svaka utakmica. Susret u Zenici je bio dosta izjednačen. I jedna i druga ekipa su imale periode igre kada su dominirale. Kada sve sagledamo, možda je ovo najrealniji ishod. Nama je bitno što još uvijek ne znamo za poraz i to želimo da održimo što duže, a u narednom kolu vrijeme je za tri boda sa kojima bi potvrdili dobar prvenstveni start - naglasio je vezni fudbaler Slavije Emir Zeba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana