Sokolovi oštrih kandži

Goran Andrić
Sokolovi oštrih kandži

Istočno Sarajevo - Fudbaleri Slavije su za kraj priprema u Austriji odigrali test utakmicu protiv najjačeg protivnika na turneji engleskog Derbi Kauntija. Izabranici Dragana Radovića poraženi su u Beču minimalnim rezultatom 0:1, ali prema onome što su fudbaleri u plavo-bijelim dresovima pokazali na terenu, stručni štab "sokolova" može da bude zadovoljan.

- Za kraj nam je ostala najteža utakmica. Uprkos porazu pokazali smo da možemo da se nosimo sa snažnim protivnikom. Stvorili smo nekoliko dobrih prilika, Duško Radosavljević je pogodio prečku i imao je još jednu dobru priliku, ali nismo imali sreće. Drago mi je što smo odigrali nekoliko utakmica protiv kvalitetnih protivnika. Mislim da će Slavija imati bolju ekipu od one prošlogodišnje. Mlađu sigurno, jer je prosjek godina oko 23 i mislim da ovi igrači mogu imati zapaženu ulogu u novoj sezoni - rekao je Radović.

Fudbaleri Slavije vratili su se sa petnaestodnevnih priprema, te će na domaćim terenima raditi narednih pet dana, sve do početka predstojeće sezone.

- Imali smo sjajne uslove za rad. Odlično smo ih iskoristili i spremno dočekujemo start novog prvenstva. Igre u pripremnim utakmicama pokazale su da imamo dobru ekipu. Preostaje nam da se još bolje uigramo i mislim da će Slavija ove sezone biti na nivou renomea koji zaslužuje, a to je sredina ili vrh tabele - izjavio je desni bek Slavije Goran Popović.

U prvom kolu "sokolovi" 2. avgusta dočekuju Zrinjski, ali tu će utakmicu odigrati u Foči, jer radovi na stadionu u Istočnom Sarajevu još nisu završeni.

Rezultati

"Sokolovi" su na pripremama u Austriji odigrali pet utakmica i zabilježili dvije pobjede protiv austrijskog niželigaša Glandorfa (5:1) i austrijskog Vurmla (4:1), remizirali su sa mađarskom ekipom Puškaš akademija (2:2), a poraze su pretrpjeli prvo od ruske Mordovije (0:3), a potom od Derbi Kauntija (0:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana