Соколови оштрих канџи

Горан Андрић
Соколови оштрих канџи

Источно Сарајево - Фудбалери Славије су за крај припрема у Аустрији одиграли тест утакмицу против најјачег противника на турнеји енглеског Дерби Каунтија. Изабраници Драгана Радовића поражени су у Бечу минималним резултатом 0:1, али према ономе што су фудбалери у плаво-бијелим дресовима показали на терену, стручни штаб "соколова" може да буде задовољан.

- За крај нам је остала најтежа утакмица. Упркос поразу показали смо да можемо да се носимо са снажним противником. Створили смо неколико добрих прилика, Душко Радосављевић је погодио пречку и имао је још једну добру прилику, али нисмо имали среће. Драго ми је што смо одиграли неколико утакмица против квалитетних противника. Мислим да ће Славија имати бољу екипу од оне прошлогодишње. Млађу сигурно, јер је просјек година око 23 и мислим да ови играчи могу имати запажену улогу у новој сезони - рекао је Радовић.

Фудбалери Славије вратили су се са петнаестодневних припрема, те ће на домаћим теренима радити наредних пет дана, све до почетка предстојеће сезоне.

- Имали смо сјајне услове за рад. Одлично смо их искористили и спремно дочекујемо старт новог првенства. Игре у припремним утакмицама показале су да имамо добру екипу. Преостаје нам да се још боље уиграмо и мислим да ће Славија ове сезоне бити на нивоу реномеа који заслужује, а то је средина или врх табеле - изјавио је десни бек Славије Горан Поповић.

У првом колу "соколови" 2. августа дочекују Зрињски, али ту ће утакмицу одиграти у Фочи, јер радови на стадиону у Источном Сарајеву још нису завршени.

Резултати

"Соколови" су на припремама у Аустрији одиграли пет утакмица и забиљежили двије побједе против аустријског нижелигаша Гландорфа (5:1) и аустријског Вурмла (4:1), ремизирали су са мађарском екипом Пушкаш академија (2:2), а поразе су претрпјели прво од руске Мордовије (0:3), а потом од Дерби Каунтија (0:1).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана