Снијег ремети планове Козаре

Дарко Пашагић
Снијег ремети планове Козаре

Градишка - Фудбалери Козаре, који ће се у наставку шампионата Републике Српске грчевито борити за опстанак, морали су због временских неприлика одгодити јучерашњи контролни сусрет против Слоге из Српца.

Због тога је млади стручњак на клупи Градишчана Вуле Тривуновић забринут, али се нада да ће "послије кише доћи сунце".

- Услови за тренирање ионако су били лоши, а сада ће ситуација бити још гора. Надам се да ће доћи до стабилизације времена и да ћемо моћи нормално радити. Нисам поборник тренирања у балонима и салама, јер то једноставно није природни амбијент. Међутим, ако овакво вријеме потраје, мораћемо да проналазимо алтернативна рјешења умјесто терена - рекао је Тривуновић.

На мјесто шефа стручног штаба постављен је прије почетка припрема за други дио сезоне, али каже да је већ добро снимио ситуацију.

- Већ је јасно које су нам добре, а које лоше стране. Чини ми се да бисмо могли проблема имати са реализацијом и зато ћемо у наставку припремног периода све подредити да се што боље уиграмо, поготово у фази напада. Ипак, без обзира на све то вјерујем, не би требало да имамо проблема да обезбиједимо опстанак - наставио је Тривуновић.

Козара је до сада одиграла само један контролни меч, у којем је савладан Љубић са 3:0, утакмица са Српчанима је отказана, а планирана су још четири сусрета.

- Већ у петак играмо против друголигаша Јединства из Жеравице, док нам је 24. фебруара ривал Текстилац. Дан касније састајемо се са Дубравама, а генерална провјера биће 3. марта против Рудар Приједора. Све у свему, вјерујем да ће то бити довољно да првенство дочекамо потпуно спремни, али уз услов да се временска ситуација поправи - рекао је Тривуновић.

Екипа Козаре ове зиме претрпјела је бројне играчке промјене. Отишло је осам, а дошло седам фудбалера.

- У друге средине отишли су Дејан Вуковић, Саша Поповић, Андреј Мајетић, Стефан Милојевић, Стефан Томаш, Урош Стаменковић, Дејан Глишић и Вања Вукотић. Наши чланови постали су голман Младен Илић, те играчи Миле Ковачевић, Борис Распудић, Игор Мирковић, Синиша Радоја, Владимир Кременовић, Раде Yомбић и Владимир Петковић. Ова имена су гаранција за мирно прољеће, а на крају првенства ћемо сјести са челницима клуба и разговарати о много већим амбицијама него што су биле ове сезоне - додао је Тривуновић.

Бодови

Козара је у првом дијелу сезоне освојила само десет бодова. Једине двије побједе остварила је у првом колу против Жељезничар Спорт тима у Бањалуци (2:1) и у 15. колу на свом терену против Слоге из Добоја (1:0). Четири пута су ремизирали и доживјели 10 пораза, а нанизали су и чак шест узастопних неуспјеха, од петог до 10. кола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана