Snijeg diktira tempo priprema

Dušan Repija
Snijeg diktira tempo priprema

Banjaluka - Snijeg koji je juče prekrio gotovo sve krajeve Srpske uveliko je otežao i rad fudbalskih klubova, koji su počeli ili ovih dana treba da počnu pripreme za drugi dio sezone.

Ionako loši tereni i uslovi za trening sada su gotovo nemogući, a veliko je pitanje kada će treneri imati optimalnu mogućnost da krenu sa pripremama kakve su zamislili. Velike probleme imaju i klubovi koji imaju terene sa vještačkom podlogom, pa su treneri uglavnom primorani da improvizuju. Treneri premijerligaša Krupe i Radnika, Slobodan Starčević i Nebojša Milošević imaju manje glavobolja, jer će drugi dio priprema obaviti na Ohridu, odnosno u Antaliji, dok su njihove kolege na klupama prvoligaša u većem problemu. Strateg banjalučkog Borca Vule Trivunović planirao je da sutra izvede igrače na još nezavršeni pomoćni teren, ali je veliko pitanje da li će se to desiti.

- Dugoročna prognoza kaže da padavina neće biti po sutra do kraja juna i nadam se da ćemo što prije moći na teren. Bilo bi dobro kada bi već danas neko očistio snijeg da sutra možemo krenuti sa radom - rekao je Trivunović.

Danas u podne prebrojavanje fudbalera obaviće i trener Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac, ali je pitanje kada će početi sa radom.

- Planirano je da danas i sutra obavimo ljekarske preglede, a do ponedjeljka ćemo očigledno morati raditi u dvorani ili nekom od balona. Na sreću, prvenstvo počinje tek 10. februara, a s obzirom na to da ćemo sve pripreme obaviti kod kuće, nadam se da će teren što prije biti upotrebljiv - rekao je Jelisavac.

Burazor gleda ka Banjaluci

Iako se još čeka da petorica ugovorenih pojačanja stave paraf na ugovore, u Borcu su odlučni da dodatno pojačaju igrački kadar. Najveća želja "crveno-plavih" Bojan Burazor je blizu dolaska na Gradski stadion, tako da bi mogao propustiti današnju prozivku Rudar Prijedora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana