Шминкање стадиона Борца за отварање сезоне

Данијел Радујковић
Шминкање стадиона Борца за отварање сезоне

Бањалука - Како се ближи нова сезона Премијер лиге БиХ тако се све више ради на Градском стадиону у Бањалуци који ће до првог меча са Челиком изгледати много боље него до сада.

"Црвено-плави" у недјељу ће дочекати Челик, а они гледаоци који нису били на стадиону од краја Прве лиге Републике Српске сигурно ће бити изненађени урађеним. Како су најватреније присталице клуба "лешинари" одлучили да од сада буду на свјеверној трибини Градског стадиона, источна је добила ново рухо. Постављене су нове столице на средини трибине, старе су замијењене, уклоњена је ограда на дну како би гледаоци имали бољи поглед и стављена је са страна како би се повећала сигурност. Такође, столице ће бити очишћене, а офарбане су бетонске степенице. Када је ријеч о западу, тамо ће новитет бити ВИП ложе а радови су у пуном јеку и из кола у коло биће их све више. Поред тога полако се приводе крају радови на прављењу монтажне трибине на југу гдје ће бити смјештени гостујући навијачи.

- Правимо све што је потребно како бисмо гледаоцима омогућили што бољи ужитак гледања утакмица. Монтажна трибина ће имати 300 сједећих мјеста, али на њу ће моћи стати и преко 400 људи, јер обично гостујући навијачи не сједе. Све ћемо стићи и стадион ће бити спреман за први меч. Правимо ВИП зоне, неколико ложа на западу ће бити спремно до првог меча, а остале ћемо радити касније. Пратимо динамику око спонзора - рекао је члан Управног одбора задужен за спортски сектор Вицо Зељковић.

Од ове сезоне на Градском стадиону биће инсталирани и електронски читачи карата. Они су већ испробани, али неће бити у употреби за меч са Челиком.

- Постављена је округла решетка и имаћемо све информације и тачну евиденцију о броју гледалаца који су ушли. Нико без карте неће моћи да прође. То је испробано, али биће у употреби од трећег или најкасније од петог кола - додао је Зељковић.

Представљање генералног спонзора

План Управе Борца је да клуб ове сезоне од спонзора приходује 500.000 марака и за сада им иде врло добро у остваривању тог циљ. Већ су склопили договоре са неколико јаких компанија, а досадашњи пул биће још јачи и то за генералног спонзора, који ће бити представљен данас. На том се неће стати, пошто је најављено да ће идуће сезоне бити озваничена сарадња са "Штарком" и "Кока Колом".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана