Случај Бандовић у рукама тужилаштва

Душан Репија
Случај Бандовић у рукама тужилаштва

Сарајево - Тужилаштво БиХ истраживаће случај "Бандовић", јер је Фудбалски савез БиХ предмет покушаја подмићивања голмана Олимпика од стране менаџера Санела Клопића прослиједио на вишу инстанцу.

Након што су тужиоци ФС БиХ саслушали све актере осим Клопића, који, за разлику од осталих, није члан ове организације, одлучено је да тужилаштво до краја истражи овај предмет. Осим прикупљених исказа, у тужилаштво је прослијеђен и аудио-снимак који је објавио Олимпик, а снимио голман Дејан Бандовић током састанка са Клопићем уочи меча. На снимку се чује како Клопић нуди Бандовићу 10.000 марака да "отпусти ручну" како би Металеге лакше стигао до побједе. Ипак, то се није десило, јер је меч завршен 1:1, а Бандовић је одлучио да снимак пусти у јавност.

- Саслушали смо све особе које су на било који начин биле актери меча, почевши од посматрача суђења, судија, играча, тренера, па и чланова управа клубова, осим Клопића којег једноставно нисмо могли да приморамо да дође. Закључили смо да је постојала основана сумња да је Клопић покушао да изврши недозвољену радњу. Све што смо прикупили прослиједићемо тужилаштву, са којим смо били у контакту, па нека они одлуче шта ће даље предузети - рекао је тужилац у ФС БиХ Дамир Рагуж.

Клопић је у јавности познат као менаџер тренера Металегеа Мате Неретљака, а наводно нема ни мјесто пребивалишта у БиХ, јер је пријављен у Жупањи.

- Неретљак је негирао да му је Клопић менаџер, само је признао да га површно познаје, док су челници Металегеа рекли да га уопште не познају. Урадили смо све што је било до нас, а уколико државни органи утврде да је било нечасних радњи, бићемо врло оштри - напоменуо је Рагуж.

Сви докази биће прослијеђени и на адресу УЕФА.

- Нека и они буду упућени у цијели случај, јер заиста сматрамо да има доказа који указује на покушај нечасних радњи иако оне, судећи према резултату, нису спроведене у дјело. Ипак, и покушај таквих радњи заслужује драконску казну - рекао је Рагуж.

Дисциплинска комисија

Дисциплинска комисија ФС БиХ покренула је поступке против неколико фудбалера и функционера Металеге и Олимпика због дешавања на утакмици у Бањалуци. По завршетку меча дошло је до опште гужве, а Мате Неретљак и Дејан Бандовић наводно су покушали и физички да се обрачунају. Осим њих двојице, под истрагом су Антонио Видовић из Металегеа и Олимпиков Бењамин Чолић, те члан управе Олимпика Хамдо Спахић. Меч је јуче регистрован постигнутим резултатом (1:1).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана