Словенци први тест Борца у Медулину

Дарко Пашагић
Словенци први тест Борца у Медулину

Бањалука - Фудбалери Борца у суботу ујутро отпутоваће у хрватски Медулин, гдје ће бити на припремама до 1. фебруара и наступити на четвртом "Арена купу 2018", а међу путницима неће бити Горана Галешића око кога се посљедњих дана дигло много прашине.

Он је са Борцем договорио споразумни прекид сарадње да би каријеру наставио у иностранству. У међувремену све је договорио са Крупом, али то је наљутило челнике "црвено-плавих" који сада не желе да му дају исписницу без обештећења и траже 10.000 евра од комшија за његову слободу.

- У овом тренутку још није познат његов статус и не желим ништа да прејудицирам по том питању, али је јасно да неће бити међу путницима за Хрватску - нагласио је шеф стручног штаба Борца Игор Јанковић.

Бањалучани ће први тест имати већ у недјељу, када ће им ривал у првом колу плаве групе бити словеначки премијерлигаш Алуминиј из Кидричева, а овај сусрет игра се од 15 часова.

- У нашој групи су још два члана ХНЛ-а Славен Белупо и Интер Запрешић са којима играмо у сриједу и суботу. Мечеви за пласман играју се 30. и 31. јануара. У другој, црвеној групи су хрватски тимови Локомотива из Загреба и Цибалија из Винковаца, словеначки Анкаран из Хрватина и шампион БиХ Зрињски. Све у свему ривали по мјери, а ове четири утакмице биће једини тестови током припрема у Медулину. Ипак, вјерујем да ће бити довољне да видимо гдје смо. Уједно,  четворици играча на проби и нашем кадету Владимиру Арсићу биће прилика да се наметну - наставио је Јанковић.

Повратак за Бањалуку планиран је за 1. фебруар.

- Два дана касније требало би да одиграмо још један контролни сусрет, а генерална провјера заказана је за 10. фебруар, када ће нам ривал бити Металеге. Треба истаћи да је Борац потписао уговор о сарадњи са Факултетом физичког васпитања и спорта у Бањалуци, гдје ће се стручно усавршавати наши кадрови - додао је Јанковић.

Списак путника

На списку за Медулин налазе се имена 27 фудбалера. То су: голмани: Немања Тркуља, Марко Саватовић и Горан Вуклиш, играчи: Немања Јаничић, Бранко Ојданић, Бојан Пузигаћа, Предраг Зекановић, Данијел Мајкић, Омар Пашагић, Александар Кондић, Александар Радуловић, Владан Даниловић, Илија Даниловић, Бојан Буразор, Стефан Дујаковић, Армин Маховић, Махир Карић, Младен Веселиновић, Милош Чудић, Петар Кунић, Славиша Максимовић, Милош Жеравица, кадет Владимир Арсић. На проби су Дејан Глишић, Невен Бунић, Дејан Зарић и Станко Малиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана