Sloga izvukla minus četiri

Siniša Kotaraš
Sloga izvukla minus četiri

Banjaluka - Rukometaši Borac m:tela savladali su, u prvom četvrtfinalnom meču Kupa BiH, dobojsku Slogu sa 30:26, što je rezultat koji daje nadu i jednima i drugima da mogu da izbore plasman u polufinale.

Aktuelni pobjednici ovog takmičenja imali su prednost tokom cijelog meča, ali su, umjesto da zabilježe ubjedljiv trijumf, u finišu oba poluvremena dozvolili rivalu da ostvari mnogo povoljniji rezultat nego što je to odnos snaga na parketu nagovještavao.

- Naravno da nisam zadovoljan kada, umjesto da slavite sa šest, sedam ili osam golova razlike, vi u revanš odnesete samo četiri. Ovo je opet jeftina škola i nadam se da ćemo napokon iz svega izvući neku pouku i konačno naučiti da igramo ovakve utakmice, na rezultat - naglasio je trener Borca Mirko Mikić.

Strateg Banjalučana naglasio je da je svjestan oscilacija u igri svog tima, koje će morati da eliminiše tokom ove sedmice jer je već u subotu prvi meč osmine finala Čelendž kupa u Viljnusu protiv Švijese.

- U prvom poluvremenu smo dosta rotirali, a u drugom nas je, nakon dvadesetak minuta dobre igre, stigao umor. Imamo dosta povrijeđenih igrača, ali to nije i ne smije da bude alibi za onakav pad u finišu kada smo bili brzopleti u završnici. Bilo kako bilo, u Doboju idemo na pobjedu jer želimo da nastavimo takmičenje u Kupu - kategoričan je Mikić.

U taboru Dobojlija bili su mnogo zadovoljniji konačnim rezultatom nego samom igrom, smatrajući da su sebi omogućili pristojnu šansu da u revanš utakmici, na svom terenu, eliminišu renomiranog rivala.

- Svakako da smo mnogo bolje prošli nego što smo to igrom zaslužili. Žao mi je što publika u “Boriku” nije imala priliku da vidi kvalitetniju utakmicu jer smo i Borac i mi odigrali daleko ispod svojih mogućnosti. U svakom slučaju, četiri gola nisu nedostižna i vjerujem da ćemo, ako ništa drugo, Banjalučane dobro namučiti u revanšu - rekao je trener Dobojlija Danko Panić.

Najefikasniji u ekipi Borca bili su Vladan Đurđević sa sedam i Goran Daničić sa šest pogodaka, dok su u Slogi Bojan Tulendić, Nikola Perović i Luka Karanović po pet puta zatresli mrežu domaćina. Budući da je revanš bio zakazan za 9. februar, a Banjalučani tada gostuju u Litvaniji, termin će biti naknadno određen.

Visočaci siloviti

Osim utakmice u Banjaluci, odigrana su još dva susreta četvrtfinala Kupa BiH. Vogošća je na svom parketu sa 30:25 savladala ekipu Gračanice, dok je Bosna iz visokog na korak od polufinala jer je sa više nego ubjedljivih 31:18 deklasirala mostarski Zrinjski.

Četvrta utakmica četvrtfinala, Sloga (GV) - Izviđač, odgođena je zbog učešća Ljubušaka u Regionalnoj SEHA ligi.

Revanš utakmice na programu su u subotu, 9. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana