Sloga iz Trna izborila povratak u Prvu fudbalsku ligu RS

Milan Zubović
Sloga iz Trna izborila povratak u Prvu fudbalsku ligu RS

TRN - Fudbaleri Sloge iz Trna ubjedljivo su osvojili prvo mjesto u tek završenoj Drugoj fudbalskoj ligi Republike Srpske, grupa zapad, i na taj način izborili pravo nastupanja u Prvoj ligi naredne sezone.

Trnjani su naslov šampiona osigurali već u 27. kolu pobjedom nad Slogom DIPO u Gornjim Podgradcima 3:0, a na kraju su imali 12 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, ekipu Gomionice iz Bronzanog Majdana. Šef stručnog štaba Milan Vujasin ističe da su ciljevi postavljeni pred početak sezone ispunjeni te da su sada maksimalno okrenuti ka izazovima koji ih očekuju u Prvoj ligi.

- Sve ciljeve postavljene na startu sezone smo ispunili, te smo nadmoćno osvojili titulu prvaka Druge lige, u grupi zapad. Na taj način izborili plasman u Prvu ligu, koja će od sljedeće sezone, vjerujem, biti kvalitetnija pošto se smanjio broj klubova sa 16 na 14 - izjavio je Vujasin.

Sa pripremama za narednu sezonu Trnjani će početi početkom mjeseca jula, a sve uveliko zavisi od toga kada će početi šampionat Srpske.

- Kada ćemo početi pripreme zavisi od toga kada će startovati šampionat RS, ali očekujemo da s radom krenemo negdje između 1. i 7. jula. Za sada imamo nekih naznaka da ćemo dio priprema, u trajanju od dvadesetak dana, odraditi na Kozari ili u Tesliću. Ako se to ne desi radićemo na našem pomoćnom terenu gdje imamo sve neophodne uslove - dodao je Vujasin.

Kada su u pitanju pojačanja igračkog kadra, kormilar Sloge je istakao da će se klub pojačati sa pet-šest novih igrača.

- Planiramo da zadržimo postojeći tim i da njemu priključimo pet-šest kvalitetnih igrača na različitim pozicijama, pošto to zahtjeva takmičenje u Prvoj ligi. Konkretna imena biće poznata uskoro, a apostrof će biti stavljen na mlađe fudbalere iz banjolučke regije. I dalje čekamo rasplet situacija u Borcu i Laktašima, oko odlazaka pojedinih igrača, pa ako bude neko zanimljiv za nas, pokušaćemo ga angažovati. S druge strane nema najavljenih odlazaka. Ukoliko neko sam pokaže želju da napusti klub moći će da ide - istakao je Vujasin.

Cilj za narednu sezonu je postavljen, a to je opstanak u Prvoj ligi.

- Kada su u pitanju očekivanja od nastupa u Prvoj ligi naredne sezone naš primarni cilj je da se formiramo kao stabilan prvoligaš koji se neće boriti za opstanak u eliti. Ako se ukaže šansa da uradimo nešto više, vjerujem da ćemo je iskoristiti - zaključio je Vujasin. 

Trenerska vrteška

Kao kormilar Sloge sezonu je započeo Željko Vranješ sa kojim je, nakon gostujućeg poraza od Gomionice u 18. kolu, raskinuta saradnja, a ekipu je u naredna četiri kola vodio Aleksandar Petreš. Sadašnji šef struke Milan Vujasin debitovao je na klupi Sloge u meču 23. kola kada su Trnjani deklasirali Vranjak sa 6:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana