Sloga iz Potkozarja dobija natkrivenu tribinu

Dušan Repija
Sloga iz Potkozarja dobija natkrivenu tribinu

Banjaluka - Malo klubova četvrtog ranga takmičenja u Republici Srpskoj može da se pohvali stadionom sa tribinama, a uskoro će se time dičiti fudbaleri Sloge Nektar, ali i svi stanovnici banjalučkog sela Potkozarje.

Na inicijativu lokalnih zaljubljenika u fudbal pokrenuta je akcija gradnje tribina, a odazvali su joj se baš svi. Fudbaleri su privremeno loptu zamijenili građevinskim alatom, penzionerske dane stariji mještani takođe su proveli pomažući, a finansijska injekcija stigla je od mjesnog odbora Socijalističke partije i istaknutih članova sa lokalnog i republičkog nivoa.

- Nismo imali finansijska sredstva, ali smo imali volju. Na sreću, ideja je naišla na odobravanje naših istaknutih članova i sve je krenulo nekako spontano. Do sada je uloženo oko 10.000 maraka i još otprilike toliko je potrebno da završimo tribinu koja će biti natkrivena, a svečano otvaranje zakazujemo za septembar. Ako su mogli naši djedovi i očevi da grade pruge, puteve i sve druge građevinske poduhvate, možemo i mi. To smo pokazali i gradnjom društvenog doma u selu - rekao je jedan od pokretača inicijative i finansijer Nedeljko Milaković.

Pitomo selo iznad kojeg se izdiže krajiška ljepotica Kozara broji oko 2.000 stanovnika. Četrdesetak njih gotovo svakodnevno druguje sa loptom, a kada se igraju utakmice mnogi mještani dolaze na stadion.

- To je vrlo lijepa slika. Kada smo vidjeli koliko naši ljudi vole fudbal, odlučili smo da sagradimo tribinu. Svi su pomalo doprinijeli tome, a najviše naš predsjednik Petar Đokić, ministar Milenko Savanović - rekla je predsjednica mjesnog odbora SP Neda Milaković.

Počele pripreme

Trener Sloge Nektar Duško Milaković već je obavio prozivku igrača i označio početak priprema za novu sezonu u kojoj će ovaj klub nastojati da izbori ulazak u viši rang.

- Radićemo četiri puta sedmično da bismo što spremniji dočekali start prvenstva. Nadamo se da je najteži period iza kluba i da ćemo uspjeti u našim namjerama. Prošle sezone zauzeli smo četvrto mjesto, a u novoj se nadam još boljoj poziciji - rekao je Milaković i dodao da je plan da klub formira mlađe selekcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana