Слога из Поткозарја добија наткривену трибину

Душан Репија
Слога из Поткозарја добија наткривену трибину

Бањалука - Мало клубова четвртог ранга такмичења у Републици Српској може да се похвали стадионом са трибинама, а ускоро ће се тиме дичити фудбалери Слоге Нектар, али и сви становници бањалучког села Поткозарје.

На иницијативу локалних заљубљеника у фудбал покренута је акција градње трибина, а одазвали су јој се баш сви. Фудбалери су привремено лопту замијенили грађевинским алатом, пензионерске дане старији мјештани такође су провели помажући, а финансијска ињекција стигла је од мјесног одбора Социјалистичке партије и истакнутих чланова са локалног и републичког нивоа.

- Нисмо имали финансијска средства, али смо имали вољу. На срећу, идеја је наишла на одобравање наших истакнутих чланова и све је кренуло некако спонтано. До сада је уложено око 10.000 марака и још отприлике толико је потребно да завршимо трибину која ће бити наткривена, а свечано отварање заказујемо за септембар. Ако су могли наши дједови и очеви да граде пруге, путеве и све друге грађевинске подухвате, можемо и ми. То смо показали и градњом друштвеног дома у селу - рекао је један од покретача иницијативе и финансијер Недељко Милаковић.

Питомо село изнад којег се издиже крајишка љепотица Козара броји око 2.000 становника. Четрдесетак њих готово свакодневно другује са лоптом, а када се играју утакмице многи мјештани долазе на стадион.

- То је врло лијепа слика. Када смо видјели колико наши људи воле фудбал, одлучили смо да саградимо трибину. Сви су помало допринијели томе, а највише наш предсједник Петар Ђокић, министар Миленко Савановић - рекла је предсједница мјесног одбора СП Неда Милаковић.

Почеле припреме

Тренер Слоге Нектар Душко Милаковић већ је обавио прозивку играча и означио почетак припрема за нову сезону у којој ће овај клуб настојати да избори улазак у виши ранг.

- Радићемо четири пута седмично да бисмо што спремнији дочекали старт првенства. Надамо се да је најтежи период иза клуба и да ћемо успјети у нашим намјерама. Прошле сезоне заузели смо четврто мјесто, а у новој се надам још бољој позицији - рекао је Милаковић и додао да је план да клуб формира млађе селекције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана