Слога без наде путује на “Кошево”

Дарко Пашагић
Слога без наде путује на “Кошево”

Бијељина - Фудбалери Слоге из Горњег Црњелова доживјели су убједљив пораз у првом сусрету полуфинала Купа БиХ пошто су као домаћини на Градском стадиону Бијељини поражени од Сарајева са 1:4.

 

 

 

Први су запријетили домаћи фудбалери. У четвртом минуту у прилици се нашао Драгиша Комарчевић, који је добро прошао по лијевој страни, али је на крају био изблокиран. Од тог тренутка гости са “Кошева” преузели су конце игре у своје руке и било је питање времена када ће се затрести мрежа тима из Горњег Црњелова. Десило се то у 12. минуту. Рифет Капић је убацио из корнера, а Амар Рахмановић се нашао на правом мјесту и погодио за предност од 1:0. Сарајлије су наставиле са притиском према голу домаћина, а послије убачаја Селмира Пидре у 27. минуту Харис Ханџић је повисио на 2:0. У 36. минуту досуђен је пенал за госте након што је у свом казненом простору Вукашин Беновић срушио Рахмановића. Лопти је пришао Крсте Велкоски, а његов шут је успио да на кратко одбије голман домаћих Бориша Бодирога. Велкоски се нашао на правом мјесту и из поправног постигао трећи гол за свој тим.

Одмах на почетку другог дијела домаћи су постигли погодак, који је поништен због офсајда. У 49. минуту услиједио је нови гол бордо тима, а у стријелце се уписао Аладин Шишић. Почасни погодак за прволигаша Републике Српске постигао је у 69. минуту послије корнера Елмир Хаџикадунић, који се добро снашао у казненом простору Сарајева.  Десетак минута касније гости су могли и до петог гола, али је Ален Мустафић погодио стативу.

- И прије сусрета се знало да је Сарајево апсолутни фаворит, али смо се потајно надали да можемо забиљежити добар резултат. Међутим, гости су рано дошли до предности, потом и до другог гола и онда је све кренуло низбрдо. Остаје нам да се у реваншу на “Кошеву” прикажемо у бољем свјетлу мада је већ сада јасно ко је финалиста Купа БиХ - рекао је шеф стручног штаба Слоге Сенад Хаџић.

У другом полуфиналном сусрету Широки Бријег је као домаћин на стадиону “Пецара” савладао прволигаша ФБиХ ТОШК из Тешња са 2:0, а стријелац оба поготка био је Дражен Багарић у 39. и 76. минуту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана