Слободи из Мркоњић Града иступа из лиге због 11.000 КМ дуга

Дарко Пашагић
Слободи из Мркоњић Града иступа из лиге због 11.000 КМ дуга

Мркоњић Град - Наступ Слободе из Мркоњић Града у прољећном дијелу Прве фудбалске лиге Републике Српске под великим је знаком питања пошто руководство клуба мора да уплати 11.000 марака у касу Фудбалског савеза Републике Српске на основу казни из првог дијела сезоне.

Казне ФСРС постале су правоснажне и, уколико желе да и у прољећном дијелу сезоне буду прволигаши, Мркоњићани ће морати да плате тај износ, а директор Слободе Гојко Ђурић казао је да је то за овај клуб огроман новац и не види начин како да ријеши проблем.

- Морамо да платимо 11.000 марака казни за први дио сезоне и стварно не знамо како да пронађемо тај износ. Због неблаговременог плаћања службених лица треба да платимо казну од 5.000 марака, због неодигравања утакмица млађих категорија исти износ, као и 1.000 марака због тога што на вријеме нисмо доставили снимке утакмица. Како сада ствари стоје, све иде у правцу да иступимо из лиге - нагласио је Ђурић.

Ипак, све би требало да буде јасније до краја седмице јер би до тада требало да буде одржана сједница Управног одбора Мркоњићана.

- Послије ње ћемо видјети да ли постоји неко друго рјешење, али смо стварно у веома тешкој ситуацији. На сједници би требало да се договоримо када ће бити заказана прозивка. Наиме, сигурно ћемо кренути да радимо и покушати да ријешимо ове проблеме, мада овог пута нисам баш оптимиста - додао је Ђурић.

У Фудбалском савезу Републике Српске још нису упознати са цјелокупном ситуацијом и тврде да им из Мркоњић Града још није стигао никакав допис везан за проблеме у клубу.

- Знале су се и ранијих година дешавати сличне ситуације у појединим клубовима, али на крају би било изнађено неко рјешење и они су настављали такмичење. Сматрам да је још рано било шта причати на ову тему и да ће све бити јасније кроз неколико дана - истакао је генерални секретар ФСРС Горан Ћејић.

Ипак, уколико би се десило да Слобода не настави такмичење, пропозиције су јасне.

- Пошто је јесењи дио шампионата завршен послије 11. кола, резултати не би били брисани, него би све утакмице до краја шампионата клуб изгубио службеним резултатом, 0:3. То значи да би преосталих шест сусрета играли у првом дијелу шампионата, као и свих 10 наредних у Лиги за опстанак. Додатна казна због напуштања првенства било би пребацивање Слободе у најнижи ранг такмичења, а то је у овом случају Четврта лига РС, група Бањалука - додао је Ћејић.

 

Јесен

Мркоњићани су први дио сезоне завршили на десетом мјесту са 16 бодова, али и током јесени имали су силних проблема.

- Свих 16 утакмица били смо практично гости јер, као што је познато, обавља се реконструкција стадиона “Луке”. Уз све то, имали смо и веома сиромашан играчки фонд, тако да смо практично у финишу јесени на неке утакмице путовали са само 11 или 12 играча. Ово сада додатни је проблем, али вјерујем да ћемо пронаћи неко рјешење - рекао је тренер Слободе Жељко Врањеш, са којим управа клуба тек треба да обави разговор о даљем ангажману јер му је досадашњи уговор истекао.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана