Slobodan Starčević, šef stručnog štaba Krupe: Igraćemo za gol više

Darko Pašagić
Slobodan Starčević, šef stručnog štaba Krupe: Igraćemo za gol više

Banjaluka - Šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević zadovoljan je urađenim u pripremnom periodu i smatra da je ekipa spremna ne samo za premijerni meč Prve lige RS u kome će u subotu ugostiti Slobodu iz Mrkonjić Grada, već i za cijelu jesen.

- Iako smo malo kasnili sa početkom priprema potpuno sam ubijeđen da će moji igrači biti spremni za sva iskušenja. Svi su dobro radili, zalaganje na treninzima i kontrolnim utakmicama bilo je na zavidnom nivou. Posljednju provjeru imali smo u Novom Gradu gdje smo izgubili od Slobode sa 0:1, ali i pored poraza nisam nezadovoljan. Bilo je sitnih grešaka koje ćemo tokom ove sedmice ispraviti i vjerujem da će sve biti "pod konac" već na premijeri. Prošle sezone nastojali smo da igramo dobro i da iz takve igre dođemo do rezultata. I sada ćemo igrati za gol više i apsolutno sam siguran da ćemo slaviti na premijeri - naglasio je Starčević.

Stručni štab je ovog ljeta bio na velikim mukama, jer je ekipa doživjela velike promjene. Otišlo je 13, a došlo 12 igrača. Redove Krupe napustili su: Nemanja Vidović, Mile Paštar i Srboljub Jandrić (Borac), Slobodan Milanović (Kanada), Igor Kuzmanović i Mihail Stanojčić (Njemačka), Radenko Grković (Sloboda, MG), Nenad Vasić (Jedinstvo, Žeravica), Srđan Ducanović (Karanovac), Aleksandar Jovičić (Rudar Prijedor), Saša Stjepić (Švedska), a Nenad Studen i Mihajlo Bučinski su završili karijeru. Došli su: Vladimir Tučić, Mladen Ilić, Nikola Dujaković i Draško Lolić (Borac), Jovan Kutić (Laktaši), Aleksandar Vukotić (Dolina, Padina), Miljan Ljubenović (Spartak, Subotica), Stojan Maksimović (Kabel, Novi Sad), Dragoslav Vučić (Progres), Stefan Stojanov (ČSK), Uroš Stamenković (Laktaši), Nikola Đukarić (Karanovac), a prvom timu su priključeni juniori Damjan Strika i Perica Guskić.

- Marko Mazalica, Nemanja Damjanović i Dragan Vuković iskusniji su igrači, a svi ostali su 1994. godište i mlađi. Pravi vrtić, ali sam siguran da će pokazati kvalitet. Osnovni cilj je da se plasiramo u Ligu za prvaka, a želimo što bolji plasman u Kupu Srpske i Kupu BiH - dodao je Starčević.

Polovičan uspjeh

Fudbaleri Krupe u pripremnom periodu odigrali su četiri kontrolne utakmice u kojima su ostvarili polovičan učinak. U Gradišci su savladali domaću Kozaru sa 2:1, u Jajcu Metalege sa 2:0, dok su sa po 1:0 poraženi od Tekstilca u Derventi i Slobode u Novom Gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana