Слободан Гаврановић о стању у РК Борац м:тел: Град није стварао дугове

Дарко Пашагић
Слободан Гаврановић о стању у РК Борац м:тел: Град није стварао дугове

Бањалука - У спорту су стари дугови тешко насљеђе и морамо се сви заједно запитати како је дошло до њих. Ако Рукометни клуб Борац м:тел тренутно има 3.000.000 марака разноразних обавеза, треба јасно поставити питање ко је њих створио. Град сигурно није!

Изјавио је ово градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић реагујући на тренутну тешку ситуацији у бањалучком рукометном клубу чији су играчи због великих дуговања према њима одбили 8. јануара да започну припреме за наставак сезоне.

- Те дугове није створио град нити градоначелник, бивши, садашњи или будући. Напротив, помажемо у складу са могућностима. У клубу се мора преузети одговорност и тачно се лоцирати ко је крив за то. Доста је празне приче како се о спорту на размишља и како се за њега не издваја. Рукометни клуб Борац м:тел је имао најбоље резултате када је имао најмање новца, што значи да није проблем у средствима већ у људима - нагласио је Гаврановић.

По његовим ријечима велики проблем у некадашњем шампиону Европе су и лоши међуљудски односи.

- По информацијама којима располажем тамо има много међусобних проблема и нерашчишћених рачуна бивших и садашњих чланова клуба и управе. То не може да се дешава и то је одговорност тих људи. Издвајамо средства које имамо на располагању а они треба да управљају њима на најбољи могући начин. Наравно оно што добију из градског буџета не би требао да буде једини новац са којим располажу, јер клупска Управа додатним ангажманом треба да обезбиједи додатна средства - наставио је Гаврановић.

Први човјек Бањалуке нагласио да ће у наредним данима имати састанака са представницима највећих градских клубова.

- Желим свима да кажем шта их у овој години очекује на основу буџета који смо усвојили. Наравно да ћемо поставити јасне захтјеве управама клуба и тражити изјештаје о њиховим активностима. За сваку утрошену марку јавних средстава тражићемо правдање - додао је Гаврановић.

"Црвено-плави" и даље не тренирају, али се и даље окупљају у заказаним терминима у дворани "Борик".

- Одлучни смо у својим захтјевима. Нећемо тренирати док нам се не исплате бар три од десет дужних плата - истакао је искусни првотимац Бањалучана Мирко Микић.

Голић

Спортски директор Борца м:тел Небојша Голић није био расположен за изјаве, али је подржао све оно што је рекао предсједник Управног одбора Бањалучана Жељко Василић.

- Већ сам се неколико пута оглашавао по овом питању и више не желим. Потпуно се слажем са изјавом предсједника Василића и то је све што ћу сада рећи - нагласио је Голић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана