Слобода трећи пут савладана

Дарко Пашагић
Слобода трећи пут савладана

Тузла - У претпосљедњем мечу сезоне за незаборав фудбалери Крупе направили су још један сјајан резултат, пошто су на гостовању у Тузли савладали Слободу са 3:1.

Било је то четврто одмјеравање снага изабраника Слободана Старчевића ове сезоне са тимом са "Тушња" и трећа побједа, можда и најдража, јер је остварена на гостујућем терену.

У самом финишу првог дијела најбољи стријелац Крупе ове сезоне Елвир Кољић са два гола донио је капиталну предност свом тиму. Прво је у 43. минуту одлично реаговао на одбијену лопту и смјестио је у мрежу Тузлака, да би у првом минуту судијске надокнаде Ирфан Јашаревић одлично асистирао за 2:0. "Резервиста" домаћих Дарко Тодоровић у 70. минуту постигао је једини гол за Тузлаке, а коначан резултат у 85. минуту поставио је Ајдин Реџић. У девет кола Лиге за првака његови изабраници имају скор од двије побједе, пет ремија и два пораза уз гол разлику 12:12.

- И у доигравању смо показали да и у дуелима са најјачим клубовима можемо равноправно да се носимо. Овом побједом веома смо близу четвртог мјеста, које ћемо покушати овјерити у посљедњем колу када дочекујемо Сарајево. Жељели бисмо у том мечу да останемо непоражени и тако на најбољи начин пред својим навијачима завршимо најуспјешнију сезону у историји Крупе - наставио је Старчевић.

Осим меча са Сарајевом за овај тим остао је још један, веома битан, финале Купа Бањалуке против Борца, који се игра у четвртак од 19.30 часова.

- Било би лијепо да се на Спасовдан, крсну славу нашег града, окитимо још једним пехаром. Биће то судар два тима која ће од наредне сезоне бити премијерлигаши и сигурно неће бити никаквих калкулација. Желимо пехар и долазимо на Градски стадион да га освојимо - нагласио је Старчевић.

У агилном руководству премијерлигаша из Крупе на Врбасу већ су почели да праве планове за будућност.

- На крају сезоне истичу уговори Урошу Мирковићу, Зорану Милутиновићу и Радисаву Алексићу. Са њима су већ обављени разговори и највјероватније да ће сва тројица остати наши чланови. Наша жеља је да задржимо и све остале играче, али уколико дође до трансфера неког од најбољих, мораћемо да тражимо алтернативна рјешења - додао је Старчевић.

У 10. колу Лиге за првака, које се игра у недјељу, 28. маја, од 17 часова састају се: Крупа - Сарајево, Жељезничар - Радник, Зрињски - Слобода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана