Слобода овјерила елиту

Н. Ђ.
Слобода овјерила елиту

Нови Град - Фудбалери Слободе су у реванш утакмици баража за попуну Прве лиге Републике Српске на стадиону “Млакве” побиједили Јединство из Жеравице са 3:0 и тако овјерили тријумф из првог сусрета од 2:0, али и обезбиједили мјесто у елити и сљедеће сезоне.

Од самог почетка сусрета Новограђани су заиграли много боље и голом Мише Јелисавца у 22. минуту повели су са 1:0. У 35. минуту због офсајда поништен је погодак Слободе, који је постигао Ернест Шабић, а три минута касније предност домаћина је удвостручена. Најбољи актер меча Стево Ковачевић снажним шутем са неких 25 метара искоса са лијеве стране затресао је мрежу гостију.

У другом полувремену, киша која је пљуштала, онемогућила је коректне актере обје екипе да прикажу више, али су изабраници младог стратега Љубише Дрљаче и овога пута доказали да су спремнији и квалитетнији од ривала са друголигашког “запада”. У 53. минуту Мирко Тица је из слободног ударца снажно шутирао са 30 метара, лопта је одскочила и преварила голмана Ненада Васића за коначан резултат 3:0.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана