Слијепи Миладин Драгојевић и Светлана Војводић везани заједно истрчали полумаратон

nezavisne.com
Слијепи Миладин Драгојевић и Светлана Војводић везани заједно истрчали полумаратон

Људски организам у цијелости функционише на бази добро оркестрираног реда. Можда се не чини тако, али испод површине коже смо сви једнаки, у свима нама куца срце јунака које само треба да испољимо и сву своју енергију усмјеримо на нешто фино, на рушење баријера, на нове подухвате и да иза себе оставимо неизбрисив траг.

Управо један такав подухват заједничким снагама извели су Миладин Драгојевић, члан Атлетског клуба инвалида Врбас, и његова пријатељица Светлана Војводић, водитељица на Нес радију, који су у петој деценији живота истрчали до краја “Дукат фит Бањалука ноћни полумаратон”, који је недавно одржан у граду на Врбасу.

Све то можда и не би било толико посебно да њих двоје ово нису учинили међусобно свезаних руку јер је Драгојевић слијеп, а Светлана је, осим његов партнер у трчању, била и његова водиља.

Овај педесетједногодишњак из Челинца казао је да се на трчање одлучио због самог себе, али и да покаже да је све могуће и да се све баријере могу срушити кад то човјек довољно жели. Додао је да је након мајског полумаратона покушавао наћи ентузијасте који би трчали с њим.

“Прво трчање је било на полумаратону у мају кад сам једва издржао јер сам се тек у априлу почео спремати за њега, али за овај други сам се баш интензивно спремао заједно са Светланом, којој сам захвалан што је пристала на то”, рекао је Драгојевић.

Према његовим ријечима, други полумаратон је лагано истрчао те нагласио да су га на самом крају обузела нека посебна осјећања која је немогуће ријечима описати.

“Кад сам истрчао, питали су ме какав је осјећај. Мало сам се нашалио и осјећај упоредио са првим изласком са дјевојком и чекањем првог пољупца”, рекао је Драгојевић.

Како каже, трчање га испуњава и лијепо се осјећа док трчи.

“Није тешко кад је човјек спреман и психички и физички, али битно је и да поред себе имате партнера који је исто тако спреман, како се не бисте у току трке навлачили. Обоје смо били довољно спремни да смо га на крају и истрчали”, објаснио је Драгојевић.

Он каже да кад се нађе ритам лако је трчати у пару, а ако га здравље буде послужило вјероватно ће се и идуће године пријавити на маратон. Додао је да ако би нашао некога ко би му финансијски помогао, спремао би се за маратон и ако би га истрчао - пријавио би се и за Параолимпијске игре у наредних неколико година.

Како каже, није у ситуацији да све то исфинансира сам, а кад би имао неког да му помогне могао би више да ради и да се спрема, а успут би тога ко му помогне рекламирао током трка.

Светлана Војводић, жена чији је глас препознатљив свима који су бар једном у животу слушали Нес радио, рекла је да је Миладина упознала на бањалучком полумаратону, који је одржан у мају, јер су поред ње трчали Срђан Јаковљевић и Миладин.

“Јаковљевић је са Миладином, који је потпуно слијеп, истрчао полумаратон. Након тога Миладин ме питао да ли бих трчала с њим сљедећи маратон, који је одржан 29. септембра, на шта сам радо пристала. Овај септембарски сам, за разлику од првог, истрчала лако”, испричала је Војводићева.

Како каже, када је трка почела, мало је у почетку стрепила како ће то све бити због тога што трчи са слијепом особом, али ју је он одушевио.

“У већини случајева он је био тај који је мене вукао и тек можда при крају сам ја мало више њега подстицала да трчи”, испричала нам је Војводићева.

Према њеним ријечима, мислила је да ће јој док су трчали сметати уже којим су били везани, али га нису осјетили ни у једном тренутку јер су били потпуно усклађени.

У полумаратону учествовало 1.200 тркача

“Дукат фит Бањалука ноћни полумаратон”, који је одржан 29. септембра, окупио је више од 1.200 тркача из земаља региона.

Центром града и шеталишним зонама осим такмичара из земаља региона трчали су маратонци из егзотичних земаља попут Чилеа, Боливије и Колумбије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана