Slavlje Borca za mirniji zimski san

Danijel Radujković
Slavlje Borca za mirniji zimski san

Banjaluka - U posljednjem meču turbulentne jeseni fudbaleri Borca savladali su Široki Brijeg sa 2:1 i napravili veliki korak ka plasmanu među šest najboljih ekipa koje će poslije još četiri kola na proljeće igrati u Ligi za prvaka.

Domaći su pomalo srećno došli do sva tri boda, jer je Josip Barišić u prvom minutu sudijske nadoknade savladao svog golmana poslije dobrog ubacivanja Mladena Veselinovića. Ipak, Banjalučani su zaslužili malo sreće, jer su po teškom terenu sa kojeg je akcijom uprave, igrača i navijača očišćen snijeg noć prije meča, bili bolji rival tokom većeg dijela meča Ipak, kao i cijele jeseni često je nedostajao posljednji pas, a i kada bi bile stvorene prilike, prelako su odlazile u nepovrat. Jednu dobru akciju riješio je Goran Galešić u prvom dijelu poslije ubacivanja Miloša Čudića, dok je Široki postigao gol praktično iz jedine šanse, a mrežu povratnika među stative Asmira Avdukića pogodio je iskusni Vagner.

- Ova pobjeda nam mnogo znači. Od prvog minuta vidjelo se koliko smo željeli pobjedu i možda nam se malo vratilo za sve propušteno do sada. Na Širokom se osjetilo da je imao gust raspored u prethodnih nekoliko dana, što smo na kraju iskoristili - rekao je vršilac dužnosti trenera Borca Igor Janković.

Ova pobjeda donekle je ispeglala sve propušteno i planirano uoči starta sezone, ali nema sumnje da će na Gradskom stadionu biti mnogo promjena do početka drugog dijela prvenstva. Prioritet će biti angažovanje trenera, a proteklih dana u javnosti je isplivalo nekoliko kandidata. Posljednji u nizu je bivši reprezentativac Jugoslavije Ivan Gudelj, a u konkurenciju su još Dragan Jović i Stevan Mojsilović. Biće promjena i u igračkom kadru, s obzirom na to da su Boris Raspudić, Bojan Puzigaća, Borislav Erić, Miloš Đorđević i Ivan Delić dobili dozvolu da potraže novu sredinu pa će sigurno biti i dolazaka novih igrača. Sve u svemu, ukoliko Banjalučani žele da izbore Ligu za prvaka, moraju da brzo da sklope kockice, jer će možda i ključni meč u borbi za prvih šest mjesta igrati na otvaranju drugog dijela 17. februara u Bijeljini.

Grudvanje

Sudija Zoran Grbić iz Prijedora bio je primoran dva puta da prekine utakmicu u prvom poluvremenu, jer je publika sa istočne tribine grudvama gađala njegovog pomoćnika Arnela Novalića. Navijače je pokušao da smiri Goran Galešić, ali je i on prošao slično kao Novalić, da bio Grbić prekinuo meč dok nije ispražnjen taj dio tribina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana