Slavko Petrović se vraća u Bijeljinu: Biću tužan ako me dočekaju zvižduci

Dušan Repija
Slavko Petrović se vraća u Bijeljinu: Biću tužan ako me dočekaju zvižduci

Sarajevo - Tačno dvije godine Slavko Petrović proveo je na klupi Radnika i taj period važi za najbolji u istoriji bijeljinskog premijerligaša.

Međutim, u trenerskom poslu postoje trenuci kada dođe vrijeme za rastanak i novi početak, a baš to se desilo stručnjaku iz Srbije koji je poslije četiri kola Premijer lige dobio poziv Željezničara i odlučio da ga prihvati. U subotu će sa svojim novim klubom gostovati baš u Bijeljini i sigurno je da će ta utakmica biti sve samo ne obična za Petrovića, ali i domaćina, kao i publiku na Gradskom stadionu.

- Drago mi je da se vraćam u Bijeljinu ovako brzo, upoznao sam mnogo dobrih ljudi, biću srećan da ih vidim. Sigurno će biti neobično, jer su Radnik i Željezničar moji klubovi, bivši i sadašnji. Ali ovaj posao nosi takve mogućnosti i uvek morate biti spremni na njih - rekao je Petrović.

Bez obzira na to što je rastanak uslijedio nenadano i što su neki Petrovićev potez shvatili drugačije, on vjeruje da će doček biti prijatan.

- Bio bih tužan da me drugačije dočekaju, ali na to ne mogu da utičem. Radniku sam dao dve godine svog života, spasili smo klub od ispadanja iz Premijer lige, a zatim imali sezonu iz snova. Osvojili smo Kup BiH i Kup RS, a Radnik je postao prepoznatljiv klub. Postavljeni su zdravi temelji i drago mi je što im dobro ide pod vođstvom mog naslednika Nebojše Miloševića. Mislim da nisam zaslužio zvižduke, ali i ako ih bude, nosiću se s tim - rekao je Petrović.

Radnik je u seriji od deset mečeva bez poraza u svim takmičenjima, dok Željezničar ne zna za neuspjeh od Petrovićevog dolaska, odnosno pet utakmica. Svjestan je trener ekipe sa "Grbavice" da neće biti nimalo lako nastaviti taj niz.

- Rekao sam momcima šta ih očekuje - jedna od najspremnijih ekipa u ligi i među najboljim u duel igri. Olakšavajuća okolnost je što poznajem sve igrače i znam njihove mogućnosti. Sa većinom sam proveo divan period, ali nadam se da će moja nova ekipa sada pokazati više. Neće biti lako, jer je Radnik kompaktna ekipa, koja teško prima pogotke, a vremenom je postala vrlo potentna u napadu - naglasio je trener koji je zanat pekao u Njemačkoj.

Baš kao i kada je dolazio u Radnik, ni na "Grbavici" nije zatekao mnogo bolju situaciju. Željezničar je prije početka sezone imao visoke ambicije, ali je loše počeo sezonu pa je Petroviću dodijeljena uloga spasioca.

- Kada sam došao, bili smo tri boda iznad zone ispadanja, a sada smo deset i to je dobar pokazatelj. Sada moramo da pokažemo da li smo ekipa za nešto više, a to ćemo saznati u iduća dva kola. Poslije Radnika igramo gradski derbi protiv Sarajeva i tada ćemo imati jasniju sliku - zaključio je Petrović.

Hodžić i Šećerović

U istoj situaciji kao trener Slavko Petrović su i prvotimci Željezničara Dušan Hodžić i Adnan Šećerović. Njih dvojica su bili među ključnim igračima u najboljoj sezoni Radnika, ali su odlučili da sreću potraže u Željezničaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana