Slaviša Ožegović, trener ŽKK Orlovi iz Banjaluke: Potrebna tri pojačanja za WABA ligu

Milan Zubović
Slaviša Ožegović, trener ŽKK Orlovi iz Banjaluke: Potrebna tri pojačanja za WABA ligu

Banjaluka - Rukovodstvo Ženskog košarkaškog kluba Orlovi predstavilo je plan rada za narednu sezonu u kojoj ga očekuje premijerni nastup u WABA ligi, dok trener Slaviša Ožegović ima planove priprema. On se trenutno nalazi sa juniorskom reprezentacijom BiH mada još nije parafirao produžetak ugovora.

- Usmeno smo se dogovorili o mom ostanku na klupi i očekuje nas ozvaničenje saradnje - rekao je Ožegović.

Prošlu sezonu započeo je na klupi Banjalučanki da bi potom bio odsutan tri mjeseca jer je boravio u Kini, da bi se vratio u finišu sezone i priveo je kraju, a tokom odsustva mijenjala ga je Aleksandra Mušić. Njegov tim stao je na korak do titule šampiona BiH jer su Banovići bili bolji u finalnoj seriji sa 3:2 iako su Orlovi vodili sa 2:1. Dobar rezultat nagnao je upravu da krene u veće izazove pa će ekipi biti potrebna pojačanja jer je evidentno da sa sadašnjim igračkim kadrom neće biti u stanju da se nosi sa daleko kvalitetnijim ekipama.

- Tim koji budemo sklopili mora da bude konkurentan ostalim rivalima, a to nije onaj koji je igrao finale plej-ofa. Pojačanja treba da budu prava, a ne samo reda radi da bismo popunili mjesta jer ćemo igrati protiv ekipa koje su jake kao beton. Tim bi trebalo da formiramo u narednih 15 dana, dok me jedino interesuje mlada i poletna ekipa pa ćemo tražiti mlade igračice i sigurno je da nećemo dovoditi neke starije koje će doći samo da uzmu novac, a ništa ne doprinesu igri. Treba mi neko ko je motivisan za dokazivanje i ima potencijala da daleko dogura - naglasio je Ožegović.

Predsjednik kluba Luka Lugonja kazao je da će Tamara Rajić, koja je stigla pred početak plej-ofa prošle sezone, ostati u ekipi, dok pored nje Ožegović već zna koliko će pojačanja dovesti.

- Pored Rajićeve za koju se nadam da će i dalje biti naš član, potrebno je da dovedemo tri košarkašice, što je ukupno četiri, tako da bi s njima trebalo da budemo konkurentni ostalim timovima u regionalnoj ligi. Teško je očekivati da vratimo neke naše igračice jer one sada igraju za mnogo više novca nego što im možemo ponuditi pa treba dobro da pazimo prilikom izbora - rekao je Ožegović.

Start priprema zakazan je za početak avgusta, dok je žrijeb takmičarskih brojeva zakazan za 21. jun u Slavonskom Brodu. Pored Orlova, nastup iduće sezone potvrdilo je šest ekipa: Budućnost (Crna Gora), Cinkarna Celje (Slovenija), Banovići, (BiH), Trešnjevka 2009 (Hrvatska), Montana 2003 i Beroe (Bugarska).

 

Treninzi i dalje traju

Mlađe selekcije Orlova nisu napravile pauzu, već rade punom parom.

- Dok mene nema, sa mlađim igračicama radi Dragana Svitlica i naš cilj je da sa dva treninga dnevno naše mlade košarkašice nastave razvoj kroz individualni trening. Isto smo radili i prošle godine, što je dalo dobre rezultate pa smo odlučili da to ponovimo. Dragana Domuzin i Milica Zeljković su na kontrolnim treninzima seniorske reprezentacije BiH, dok su tri juniorke našeg kluba kod mene u juniorskoj selekciji - rekao je Ožegović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana