Slavija savladala tuzlansku Slobodu

Goran Andrić
Slavija savladala tuzlansku Slobodu

Foča - Fudbaleri Slavije ostvarili su drugu ovosezonsku pobjedu, pošto su u petom kolu Premijer lige BiH na Gradskom stadionu u Foči, pred praznim tribinama, zasluženo savladali Slobodu iz Tuzle sa 2:1. Ovom trijumfom "sokolovi" su nastavili niz od pet utakmica bez poraza, a u njihovim "kandžama" je osam bodova.

Domaći su od prvog minuta zaigrali napadački. Prvu pravu priliku imao je Anel Salković kada je u 13. minutu izašao sam pred gostujućeg golmana, ali je njegov šut završio preko gola. Duško Radosavljević je u 27. minutu dobro šutirao iz slobodnog udarca, a golman Irfan Fejzić uz dosta muke otklonio opasnost.

Radosavljević je izveo korner u 54. minutu i pronašao defanzivca Nemanju Vejnovića, koji je doveo Slaviju u vođstvo. Nisu domaći dugo čekali na drugi pogodak. U 66. minutu su Mahir Karić i Milutin Ivanović dobro kombinovali, a potom uposlili "rezervistu" Nemanju Prodanovića, koji je u svom prvom kontaktu sa loptom sa 16 metara pogodio donji lijevi ugao Fejzićevog gola. Dva minuta prije isteka regularnog toka utakmice golman Slavije Mladen Lučić morao je da izvadi loptu iz mreže. Poslije nesporazuma odbrane domaće ekipe, najbolje se snašao Jasmin Mujkić i postigao pogodak.

- Potvrdilo se ono što sam do sada govorio, da igramo dobro. Dokaz za to je i ova pobjeda, kao i rezultati iz prethodnih kola. Prezadovoljan sam pristupom, igrom i, naravno, rezultatom. Pet utakmica smo odigrali i primili svega dva gola. Vjerujem da ovo nije naš krajnji domet - poručio je strateg Slavije Dragan Radović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana