Славен Шијаковић, рукометаш Дервенте: Баријере у глави велики проблем

Душан Репија
Славен Шијаковић, рукометаш Дервенте: Баријере у глави велики проблем

Дервента - Рукометаши Дервенте почели су Премијер лигу лошије него што су очекивали, јер послије два кола немају ниједан бод.

На отварању сезоне доживјели су убједљив пораз у Маглају (25:33), а прошлог викенда бодове из Дервенте однио је Зрињски (27:31). Иако су се у играчком кадру десиле минималне промјене између два првенства, Дервенћани сада играју много лошије, за разлику од прошле године, када су освојили Куп Републике Српске и буквално до посљедње секунде првенства били у игри за пласман у Лигу 4. Један од проблема је самопоуздање, тврди лијеви бек Славен Шијаковић.

- Није прошло много времена од прошле сезоне и нисмо могли заборавити да играмо. Тренирамо одлично и изгледамо много боље на тренинзима него на утакмицама, а требало би да буде обрнуто. Лоше отварамо мечеве и онда не можемо да стигнемо предност ривала. Много тога је у главама, преостаје нам да тренирамо још јаче, а резултати ће сигурно доћи - рекао је Шијаковић.

Серија тешких мечева на старту сезоне биће заокружена предстојеће суботе у Сарајеву против Вогошће. Екипа Зорана Докића прошле године славила је против једног од највећих конкурената за титулу.

- Тада смо одиграли перфектан меч и надам се да можемо поновити такво издање. Морамо да будемо концентрисанији, да играмо бољу одбрану која аутоматски олакшава посао у нападу. Вогошћа је, чини ми се по именима, слабија него прошле сезоне, али су добро стартовали и уписали двије побједе. Поприлично сам сигуран да поново имамо шансу за побједу, само морамо да подигнемо ниво игре - рекао је Шијаковић.

У екипи ће први пут ове сезоне бити Горан Лукић, који је одслужио два меча суспензије коју је зарадио на крају прошле сезоне.

Докић: Биће боље

Тренер Зоран Докић није задовољан игром својих момака, али није ни превише забринут, јер се нада да ће већ у идућих неколико кола надокнадити пропуштено.

- Распоред нам не иде на руку у прва три кола, али тако је како је. Треба добро да анализирамо нашу игру и оправимо неке ствари које шкрипе. Нисам први пут у оваквој ситуацији, момци су мало изгубили самопоуздање, али вјерујем у њих и  да ћемо се брзо извући из мини-кризе. Спорт је непредвидив, данас добијеш, сутра изгубиш - рекао је Докић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана