Skupštine Leotara: Dučić imenovan za predsjednika

Čedomil Mucović
Skupštine Leotara: Dučić imenovan za predsjednika

Trebinje - Poslije nastavka konstitutivne sjednice Skupštine Fudbalski klub Leotar i zvanično je poslije dvije godine dobio Upravni odbor na čijem je čelu Simeon Dučić.

Osim njega u Upravnom odboru su: Milan Tomanović, Milenko Kukurić, Besim Šehović (predstavnik dijaspore), Milan Grubač (Grad Trebinje), Slobodan Radanović (Elektroprivreda Republike Srpske), Predrag Vukićević (Elektroprenos BiH), Dalibor Rajković (HE na Trebišnjci) i Tihomir Kuduz (Eparhija ZHiP).

- Ponoviću još jednom da mi je velika čast što sam izabran za predsjednika UO i mogu slobodno reći prvog među jednakima, jer među nama neće biti podjela. Svi mi imamo istu važnost, a tu ne mislim samo na članove UO, već i na sve članove kluba, od igrača, trenera, do navijača. Svi  smo zajedno ovdje sa istim ciljem, da Leotar vratimo tamo gdje mu je i mjesto, u vrh bh. fudbala. Nećemo da govorimo o rokovima, jer pred nama je tek sada najteži posao, a to je da napravimo klub, donesemo pravilnike, vratimo dugove i obezbijedimo sredstva za takmičenje - naglasio je Dučić.

Već su obavljeni razgovori sa predstavnicima svih ustanova koje mogu da pomognu Leotaru.

- Nijedna vrata u ovom gradu nam nisu zatvorena. Naprotiv, svi su istakli da će se aktivno uključiti u rad kluba. Iako u ovom UO nisu direktori javnih preduzeća, odnosno vodeći ljudi, ovaj odbor ima veliku snagu, jer su mi ti direktori lično potvrdili da stoje iza ljudi koje su predložili i da su izabrali one koji će aktivno moći da se uključe u rad organa kluba - dodao je Dučić.

Pored UO, formiran je i nadzorni odbor koji čine: Božidar Radojičić (predsjednik), Ilija Vuković, Tomislav Vuletić, Željko Budimir i Nebojša Kolak. Leotar će se iduće sezone takmičiti u Prvoj ligi Republike Srpske jer je prošle sezone ispao iz Premijer lige BiH.

Vico sportski direktor

Na sjednici UO za sportskog direktora imenovan je Jovica Vico, bivši fudbaler Leotara, Maribora, Šmartnog i bečkog Rapida. On je posljednjih godina nosio dres gatačke Mladosti, ali je na kraju prošle sezone odlučio da okači kopačke o klin i posveti se drugom poslu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana