Скупштине Леотара: Дучић именован за предсједника

Чедомил Муцовић
Скупштине Леотара: Дучић именован за предсједника

Требиње - Послије наставка конститутивне сједнице Скупштине Фудбалски клуб Леотар и званично је послије двије године добио Управни одбор на чијем је челу Симеон Дучић.

Осим њега у Управном одбору су: Милан Томановић, Миленко Кукурић, Бесим Шеховић (представник дијаспоре), Милан Грубач (Град Требиње), Слободан Радановић (Електропривреда Републике Српске), Предраг Вукићевић (Електропренос БиХ), Далибор Рајковић (ХЕ на Требишњци) и Тихомир Кудуз (Епархија ЗХиП).

- Поновићу још једном да ми је велика част што сам изабран за предсједника УО и могу слободно рећи првог међу једнакима, јер међу нама неће бити подјела. Сви ми имамо исту важност, а ту не мислим само на чланове УО, већ и на све чланове клуба, од играча, тренера, до навијача. Сви  смо заједно овдје са истим циљем, да Леотар вратимо тамо гдје му је и мјесто, у врх бх. фудбала. Нећемо да говоримо о роковима, јер пред нама је тек сада најтежи посао, а то је да направимо клуб, донесемо правилнике, вратимо дугове и обезбиједимо средства за такмичење - нагласио је Дучић.

Већ су обављени разговори са представницима свих установа које могу да помогну Леотару.

- Ниједна врата у овом граду нам нису затворена. Напротив, сви су истакли да ће се активно укључити у рад клуба. Иако у овом УО нису директори јавних предузећа, односно водећи људи, овај одбор има велику снагу, јер су ми ти директори лично потврдили да стоје иза људи које су предложили и да су изабрали оне који ће активно моћи да се укључе у рад органа клуба - додао је Дучић.

Поред УО, формиран је и надзорни одбор који чине: Божидар Радојичић (предсједник), Илија Вуковић, Томислав Вулетић, Жељко Будимир и Небојша Колак. Леотар ће се идуће сезоне такмичити у Првој лиги Републике Српске јер је прошле сезоне испао из Премијер лиге БиХ.

Вицо спортски директор

На сједници УО за спортског директора именован је Јовица Вицо, бивши фудбалер Леотара, Марибора, Шмартног и бечког Рапида. Он је посљедњих година носио дрес гатачке Младости, али је на крају прошле сезоне одлучио да окачи копачке о клин и посвети се другом послу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана