Skupština Fudbalskog kluba Drina izabrala novu upravu: Jevtić na stazi uspjeha

Drago Gajić
Skupština Fudbalskog kluba Drina izabrala novu upravu: Jevtić na stazi uspjeha

Zvornik - Izborom ranijeg fudbalera i trenera Miodraga Jevtića, za predsjednika kluba fudbalskog kluba Drina, razriješena je kriza koja je nastala ostavkom ranije uprave na čelu sa Jelenkom Vasićem, poslije koje je klubom posljednjih šest mjeseci rukovodila petočlana Radna grupa.

Ovo je Jevtiću treći povratak na čelo kluba. Pod njegovim rukovodstvom Drina je osvojila dvije titule prvaka Republike Srpske i tri sezone igrala Premijer ligu BiH.

- Imajući u vidu cjelokupnu situaciju u kojoj se klub nalazi, prioritetni cilj nove uprave je finansijska konsolidacija. Evidentna su velika dugovanja koja će biti poznata podnošenjem završnog računa za tekuću godinu. Uprava će nastojati da uz izmirivanje tekućih obaveza prema igračima i povjeriocima, jedan dio obaveza zamrzne na određeni period, a za drugi dio da sačini reprogram sa povjeriocima. Već smo stupili u kontakt sa jednim brojem povjerilaca i naišli smo na razumijevanje - naglasio je Jevtić.

On je naglasio da to nije jedino što se mora što prije uraditi.

- Krajnje je vrijeme da se dovedu u red klupske prostorije, koje su u veoma lošem stanju i treba ih popraviti do početka priprema za nastavak prvenstva. Nadam se da ćemo u tome uspjeti i da će naši igrači u nastavku sezone imati mnogo bolje uslove za rad - nastavio je Jevtić.

Novi-stari predsjednik Drine dao je punu podršku sadašnjem stručnom štabu na čelu sa Veljkom Cvjetinovićem.

- Napravio je veoma dobar posao osvajanjem trećeg mjesta poslije prvih 16 kola. Smatram da ekipe može još bolje da se plasira. U tom smislu ćemo uvažiti sve prijedloge struke i obezbijediti uslove da se Drina uključi u borbu za sam vrh tabele, a ako nam se ukaže prilika i u borbu za titulu prvaka, što bi nam omogućilo da se ponovo vratimo među premijerligaše - dodao je Jevtić.

Bez odlazaka

Kako sada stvari stoje niko od igrača nije najavio odlazak iz kluba. Da li će biti pojačanja, znaće se u narednim danima, a početak priprema najavljen je negdje oko 10. januara 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana