Скупштина Фудбалског клуба Дрина изабрала нову управу: Јевтић на стази успјеха

Драго Гајић
Скупштина Фудбалског клуба Дрина изабрала нову управу: Јевтић на стази успјеха

Зворник - Избором ранијег фудбалера и тренера Миодрага Јевтића, за предсједника клуба фудбалског клуба Дрина, разријешена је криза која је настала оставком раније управе на челу са Јеленком Васићем, послије које је клубом посљедњих шест мјесеци руководила петочлана Радна група.

Ово је Јевтићу трећи повратак на чело клуба. Под његовим руководством Дрина је освојила двије титуле првака Републике Српске и три сезоне играла Премијер лигу БиХ.

- Имајући у виду цјелокупну ситуацију у којој се клуб налази, приоритетни циљ нове управе је финансијска консолидација. Евидентна су велика дуговања која ће бити позната подношењем завршног рачуна за текућу годину. Управа ће настојати да уз измиривање текућих обавеза према играчима и повјериоцима, један дио обавеза замрзне на одређени период, а за други дио да сачини репрограм са повјериоцима. Већ смо ступили у контакт са једним бројем повјерилаца и наишли смо на разумијевање - нагласио је Јевтић.

Он је нагласио да то није једино што се мора што прије урадити.

- Крајње је вријеме да се доведу у ред клупске просторије, које су у веома лошем стању и треба их поправити до почетка припрема за наставак првенства. Надам се да ћемо у томе успјети и да ће наши играчи у наставку сезоне имати много боље услове за рад - наставио је Јевтић.

Нови-стари предсједник Дрине дао је пуну подршку садашњем стручном штабу на челу са Вељком Цвјетиновићем.

- Направио је веома добар посао освајањем трећег мјеста послије првих 16 кола. Сматрам да екипе може још боље да се пласира. У том смислу ћемо уважити све приједлоге струке и обезбиједити услове да се Дрина укључи у борбу за сам врх табеле, а ако нам се укаже прилика и у борбу за титулу првака, што би нам омогућило да се поново вратимо међу премијерлигаше - додао је Јевтић.

Без одлазака

Како сада ствари стоје нико од играча није најавио одлазак из клуба. Да ли ће бити појачања, знаће се у наредним данима, а почетак припрема најављен је негдје око 10. јануара 2018. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана