Skupština Drine odgođena za naredni ponedjeljak: Kostiću vezane ruke bez uprave

Drago Gajić
Skupština Drine odgođena za naredni ponedjeljak: Kostiću vezane ruke bez uprave

Zvornik - Skupština zvorničke Drine, koja je trebalo da bude održana u ponedjeljak i koja je trebalo da riješi nagomilane probleme koji muče klub duže vrijeme, odgođena je za iduću sedmicu.

Predsjednik Skupštine kluba Mirko Milošević u kratkom saopštenju obavijestio je da je sjednica odgođena iz objektivnih razloga. Kako nezvanično saznajemo, do odgađanja sjednice došlo je jer nisu pripremljeni izvještaji o radu i finansijskom poslovanju kluba. Tako se nastavljaju problemi u bivšem premijerligašu iz Zvornika, koji su nastali već krajem prošlog prvenstva. Predsjednik kluba Jelenko Vasić i sportski direktor Milan Đokić su podnijeli ostavke, a trener Mile Lazarević je napustio klub. Nakon toga deset igrača je otišlo iz Zvornika, što je umnogome oslabilo ekipu pred novu sezonu u Prvoj ligi RS. Da bi se zaustavio sunovrat kluba i otjerali crni oblaci koji prijete gašenjem jednog od naših najtrofejnijih klubova, za trenera je postavljena legenda kluba Aco Kostić koji je imao osnovni zadatak da započne pripreme koje su kasnile dvadesetak dana.

- Situacija je zaista teška. Od igrača koji su nosili dres prošle godine ostala su trojica standardnih i nekoliko njih sa manjom minutažom. Bio sam prinuđen da pozovem naše juniore i kadete na treninge, koji se otežano odvijaju. U klubu se niko od članova uprave u ostavci ne pojavljuje. Skupština je trebalo da izabere novu upravu i postavi trenera, ali eto odgođena je za sedam dana, a vrijeme prolazi. Meni su ruke vezane jer ne mogu razgovarati sa eventualnim pojačanjima koja su nam neophodna - rekao je Kostić.

Jedino svijetlo u Drininom mračnom tunelu su igrači koji svakodnevno treniraju i igraju prijateljske utakmice. Svi oni pokazuju da imaju talenta, ali će im trebati još iskustva da ponesu teret prvoligaških utakmica.

Na početku sa Zvijezdom

Prva liga Republike Srpske počeće 12. avgusta, a Drina će u prvom kolu dočekati najozbiljnijeg kandidata za prvo mjesto Zvijezdu 09. Tako će novi strateg tima iz Etno-sela Stanišići Mile Lazarević igrati protiv svog dojučerašnjeg kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana