Школа фудбала Омладинац: Стварају играче за први тим

Г.С.
Школа фудбала Омладинац: Стварају играче за први тим

Бањалука - Школа фудбала Омладинац из Бањалуке осам година успјешно ради са младим фудбалерима који већ након кадетске категорије прелазе у први тим који се такмичи у Подручној лиги Републике Српске.

Школа окупља 160 дјечака узрасти од 1997. до 2007. годишта. На њиховом усавршавању ради пет тренера: Марко Тешић, Јово Шмања, Далибор и Слободан Трифуновић и Дарко Манојловић.

- Сви у клубу имамо један циљ а то је да што више фудбалера ускоро буде на располагању првом тиму. Има доста талентованих дјечака код нас. На тренинзима се ради доста квалитетно, млади играчи дају све од себе а ни ми тренери не штедимо ни труда ни рада да бисмо дошли до добрих резултата. Иако су доста млади, већ неколико њих је скоро прешло у најјачи тим и тамо са успјехом играју. Мислимо да је ослонац на младе односно производња играча једини исправан пут за Омладинац. Томе смо подредили све и вјерујем да ће резултати заједничког рада ускоро бити велики - казао је један од тренера у ШФ Омладинац Дарко Манојловић.

Полазници школе фудбала некадашњег прволигаша Републике Српске из бањалучког насеља Лазарево су недавно били у Макарској гдје су тренирали у кампу академије Адриатик из Сплита.

- То је једна од најјачих школа у регији коју води Франко Богдан. Са њима имамо одличну сарадњу и већ неколико година идемо тамо да тренирамо. Такође, тамо је био и менаџер познатог тренера Вахида Халилхоџића, Мато Јосиповић, који је тестирао наше играче. Био је изузетно задовољан оним што су наши момци показали - додао је Манојловић.

Бањалучани неће правити паузу ове године и тренираће током читавог љета. Генерацију 2001 - 2005 у августу очекује турнир на Јахорини "Пикси куп", док у новембру иду на смотру у Врбас.

- Тренираћемо без престанка на стадиону Омладинца гдје имамо одличне услове за рад. Ту ћемо се спремати за нове изазове који нас чекају до краја године. Морам истаћи да имамо феноменалну сарадњу и са Црвеном звездом из Београда. Требало је да идемо код њих у госте сад у јуну, али смо због катастрофалних поплава одгодили то за септембар - закључио је Манојловић.

Куп града

Двије екипе Школе фудбала Омладинац, генерације 2001 -2002 и 2003 - 2004, ове сезоне играле су у финалу Купа града Бањалуке. Обје екипе играле су против БСК-а и изгубиле.

- Мечеви су били изузетно борбени. Играо се добар фудбал и штета што нисмо дошли до пехара бар у једној категорији. Ипак, задовољни смо и пласманом у финале јер је конкуренција била јака - казао је Манојловић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана