Skandal na meču trećeg kola Lige BiH: Igračice otišle iz dvorane usred utakmice

Milan Zubović
Skandal na meču trećeg kola Lige BiH: Igračice otišle iz dvorane usred utakmice

Banjaluka - Nezapamćen skandal desio se na utakmici Orlova i Plej ofa u trećem kolu Lige za prvaka BiH kada je šest košarkašica domaćeg tima napustilo utakmicu i otišlo iz dvorane.

Incident se dogodio krajem prve četvrtine kada se na tribinama pojavio nekadašnji trener Banjalučanki Ernest Basalo kojeg je uprava smijenila početkom aprila. On je krenuo ka izlazu iz dvorane, a prema njemu su jedna po jedna krenule igračice koje su u tom trenutku sjedjele na klupi. Zagrlili su se na ogradi između terena i tribina, a zatim sa još dosta navijača napustili dvoranu "Obilićevo" u Banjaluci. Kao razlog nezadovoljstva jedna od igračica, koja je željela da ostane anonimna, navela je loš odnos sa upravom kluba.

- Uprava je htjela da dovede nove igračice koji će igrati za mnogo veći novac nego što mi imamo, a nas da raspusti. Tri mjeseca nam duguju plate i nisam vidjela drugi izlaz, a čula sam da mi spremaju otkaz. Zajedno sa ostalim djevojkama odlučila sam da napustim utakmicu i dvoranu jer nećemo da trpimo nepravdu prema Basalu koji je smijenjen bez pismenog dokaza iz samo njima znanih razloga - izjavila je jedna od igračica.

Ona je dodala da im je Basalo bio više od trenera pošto im je pomagao i u vezi sa privatnim i školskim problemima.

- Prekipjelo mi je i ne želim da ispadnem budala i Basalo je zaslužio da stanemo u njegovu odbranu, a kad smo ga vidjele na tribinama, jednostavno smo izašle. On je naš prijatelj i to smo morale da uradimo - dodala je košarkašica Orlova.

Zbog neposlušnosti klub je suspendovao Unu Bošnjak, Izabelu Marković, Kristinu Skočajić, Nevenu Pleško, Natašu Trninić i Milicu Ćuk.

- Na djevojke koje su napustile teren više ne računamo i umjesto njih angažovaćemo juniorke te ćemo tako popuniti ekipu za ostatak prvenstva. Ne znam zašto su se odlučile na taj korak, poželjeli smo im sreću za dalje i obratili se Savezu da nam omogući registraciju novih igračica - izjavio je sekretar kluba Borivoj Svitlica.

Navodno, sa tribina su otišle još četiri košarkašice koje nisu bile prijavljene za ovaj meč, a sudije nisu svirale tehničku grešku klupi Orlova te je meč nastavljen kao da se ništa nije desilo. Basalo juče nije želio ništa da komentariše povodom incidenta u dvorani "Obilićevo".

Poraz od Plej ofa

Trener Orlova Slaviša Ožegović u ostatku utakmice mogao je da računa na preostalih šest igračica, a susret je završen pobjedom ekipe iz Sarajeva rezultatom 73:64. Najefikasnija kod pobjednika bila je Anđela Delić sa 27 poena, dok je kod desetkovanih Banjalučanki Milena Rađenović postigla 34.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana