Široki produbio krizu Radnika

Dušan Repija
Široki produbio krizu Radnika

Banjaluka - Derbi prve runde Kupa BiH pripao je fudbalerima Širokog Brijega, koji su sa 1:0 savladali Radnik i produbili krizu Bijeljinaca.

Poslije odličnog starta sezone, ekipa Mladena Žižovića doživjela je četiri uzastopna poraza. Nadao se mladi stručnjak da bi ovaj meč mogao promijeniti stvari, izveo možda i najjaču postavu u ovom trenutku, ali su Bijeljinci pružili još jednu blijedu partiju. Jedini gol na meču postigao je Stjepan Lončar u 56. minutu, što je bilo dovoljno da aktuelni osvajači ovog takmičenja prođu među 16 najboljih ekipa. Na ruku Žižoviću ne ide ni težak raspored, pošto već za vikend na Gradski stadion dolazi Sarajevo, a potom će Široki i Radnik odmjeriti snage i u prvenstvu. Bolje od Radnika prošla su druga dva premijerligaša iz Srpske Borac i Krupa i napravili dobru uvertiru pred međusobni meč u idućem kolu Premijer lige u Krupi na Vrbasu.

Borac je savladao člana Druge lige FBiH FK Vitez sa 8:3. Trener Zoran Milinković malo je promiješao karte i dao priliku momcima koji manje igraju. Čak četiri pogotka postigao je Petar Kunić, dva puta se u listu strijelaca upisao Predrag Zekanović, a po jednom Ivica Guberac i Boris Raspudić.

Krupa je rutinski slavila u Grudama (4:0), a po dva pogotka postigli su Elvir Koljić i Stefan Barić. Premijerligaš NK Vitez bio je pretežak zalogaj za člana Druge lige RS Ljubić i bez problema slavio u Prnjavoru sa ubjedljivih 5:0. Potop je doživjela Sutjeska na gostovanju Bratstvu (1:6), dok je drugoligaš Srpske Leotar bio bolji od prvoligaša Kozare sa 4:0. Lider Prve lige RS Zvijezda 09 savladala je Bosnu iz Visokog rezultatom 2:0.

Ispao Zrinjski

Fudbaleri ambiciozne Sloge iz Siminog Hana izbacili su dvostrukog uzastopnog šampiona BiH Zrinjski sa 1:0. Jedini gol na meču postigao je Joco Stokić. Svi rezultati: Grude - Krupa 0:2, FK Vitez - Borac (BL) 3:8, Radnik - Široki Brijeg 0:1, Azot - Sloboda (T) 1:2, Bratstvo (G) - Sutjeska 6:1, Leotar - Kozara 1:0, Ljubić - NK Vitez 0:5, Metalege - Željezničar 0:1, Mladost DK - Sarajevo 0:0 (penalima 4:3), Sloga (SH) - Zrinjski 1:0, Svatkovac - Slavija 1:0, Tošk - Gošk 2:2, Velež - Olimpik 1:3 Slaven (Ž) - Čelik 2:2, Zvijezda 09 - Bosna (V) 2:0. Dan ranije je Rudar Prijedor savladao Tekstilac poslije boljeg izvođenja penala sa 5:4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana