Široki prejak za Borac

klix.ba
Široki prejak za Borac

U okviru 27. kola Premijer lige danas je odigrano pet utakmica sa početkom u 16:30.

 

Slavili su Široki Brijeg, Sarajevo, Slavija i Radnik. Zvijezda i Rudar odigrali su meč bez golova, prenosi Klix.baba.

NK Široki Brijeg - FK Borac 3:0

Tim s Pecare odlično je odigrao prvo poluvrijeme i na pauzu otišao sa visokih 3:0. Široki Brijeg je poveo već u 11. minuti golom Njagnera. Asistent je bio Zakarić. U 30. minuti Zakarić je ponovo uradio veći dio posla. Dodao je loptu Peki koji je šutirao, lopta se odbila od Grujića i ušla u gol Borca. Bio je to autogol, ali i 2:0 za Širokobriježane. Marić je rezultat povisio na 3:0 u 40. minuti.

NK Travnik - FK Sarajevo 2:3

Uprkos pokušajima, Bordo tim nije uspio doći do željenog gola u prvom poluvremenu. Travnik je preko Nermina Varupe poveo 1:0 u 23. minuti. U 50. minuti Dupovac dobija crveni karton jer je oborio Dudića koji je išao prema golu. To nije spriječilo tim s Koševa da u 60. minuti izjednači rezultat na 1:1. Velkoski je postigao peti gol u Premijer ligi. U 79. minuti Stojčev dovodi Sarajevo u prednost od 1:2, da bi već u 83. minuti ta prednost bila povećana na 1:3. Strijelac je bio Bilbija. No, Travnik uzvraća u 84. minuti i preko Sadikovića smanjuje rezultat na 2:3.

FK Slavija - FK Leotar 3:0

Slavija se danas borila lavovski ne bi li bila na korak bliže do spasa od ispadanja. Trud se isplatio u 17. minuti kada je Lemez postigao gol za vodstvo tima iz Lukavice. Leotar je time izgubio sve šanse za ostanak u ligi. Slavija u 56. minuti ostaje s igračem manje, ali ipak u 65. minuti postiže još jedan gol za 2:0. Strijelac je bio Radovanović. Pred sami kraj meča, u 85. minuti, Slavija povećava vodstvo na 3:0.

FK Radnik B. - FK Olimpik 2:1

Tim iz Bijeljine vodio je 2:0 u prvom poluvremenu. Prvi gol postigao je Hasanović u 12. minuti, a drugi Obradović u 35. minuti. Olimpik je smanjio rezultat na 2:1 u 58. minuti kada je Zec zatresao protivničku mrežu.

NK Zvijezda - FK Rudar P. 0:0

U Gradačcu danas nije bilo golova. Zvijezda je imala nekoliko prilika, ali se Rudarova mreža nije zatresla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana