Šibalić još sezonu u Igokei

Milan Zubović
Šibalić još sezonu u Igokei

Laktaši - Uprava Igokee produžila je saradnju sa Danilom Šibalićem koji će i iduće sezone biti član ekipe iz Aleksandrovca.

Košarkaš koji može da igra na pozicijama krila ili krilnog centra početkom godine stigao je u Igokeu iz Smedereva i ovo će mu biti prvi put u karijeri da dvije sezone provede u jednom klubu, a do sada je nastupao za 14 ekipa (Beovuk, Vojvodina, Sankt Polten, Ergnom, Kragujevac, Ovče pole, Ulcinj, Napredak, Servicijum, Vizura, LF Basket, Strumica, Teodo, Smederevo). Za Aleksandrovčane je debitovao u meču 19. kola protiv Mega Leksa i odigrao je osam utakmica u ABA ligi u kojima je prosječno postizao 12 poena uz 3,4 skoka i 0,8 asistencija za 28,8 minuta na parketu uz indeks korisnosti 10,1. Od ekipe koja je osvojila šampionsku titulu ugovor za iduću sezonu ima samo iskusni bek Vuk Radivojević dok upravu tek očekuju pregovori sa ostatkom igrača.

- Šibalić će i naredne sezone biti naš član jer smo dogovorili saradnju sa njim, a uz njega ugovor ima i Radivojević. Očekuju nas razgovori sa ostatkom igrača od kojih je većina već izrazila želju da i dalje budu naši članovi pa stoga očekujem da na okupu ostane barem 70 odsto igrača - rekao je sportski direktor Igokee Pavle Ćorović.

Iako je prošle sedmice trebao biti održan sastanak uprave Igokee i predstavnika Košarkaškog saveza BiH do toga nije došlo, pa se očekuje da on bude održan do vikenda.

- Čekali smo da bude završen sastanak nacionalnih saveza zemalja iz regiona u Beogradu pa da vidimo kakvi su dalji planovi. Sad kad je to završeno brzo ćemo sjesti za sto da se dogovorimo - dodao je Ćorović.

KS BiH je suspendovao šampiona države, Igokeu, zbog zajedničkog stava sa ostalim osnivačima ABA lige da se pruži podrška Evroligi i Evrokupu umjesto Svjetskoj košarkaškoj federaciji (FIBA) i njenoj novoosnovanoj Ligi šampiona.

Bajić

Trener Dragan Bajić koji je ekipi donio novu, ukupno petu, titulu vrlo vjerovatno će ostati na klupi.

- Obavili smo preliminarne razgovore sa Bajićem i rekao da će razmisliti te njegov odgovor očekujemo do kraja iduće sedmice - kazao je Ćorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana