Sezonu u ABA ligi Igokea počinje u Ljubljani protiv Olimpije

Milan Zubović
Sezonu u ABA ligi Igokea počinje u Ljubljani protiv Olimpije

Laktaši - Novu sezonu ABA lige košarkaši Igokee otvoriće u Ljubljani protiv Olimpije, a susret prvog kola regionalnog takmičenja na programu je večeras od 21 čas.

Osvajanjem petog mjesta prošle sezone Aleksandrovčani su napravili veliko iznenađenje i rezultatsku ljestvicu postavili na visok nivo tako da u narednim mečevima njihovi simpatizeri očekuju podjednak rezultat. Tokom pripremnog perioda nisu odigrali mnogo utakmica i to je veliki problem ekipe, a stvar su koliko-toliko popravili utakmicama na Superkupu ABA lige u Baru gdje su upisali poraz i dvije pobjede. Izabranici trenera Dragana Bajića nisu imali sreće na žrijebu pošto će na startu imati tri veoma teške utakmice. Nakon gostovanja znatno pojačanom timu iz glavnog grada Slovenije u četvrtak će imati premijeru na svom terenu protiv Budućnosti dok će u nedjelju putovati na noge Cedeviti. Igokea ima pozitivan skor sa Olimpijom i dobila je oba susreta iz prošle sezone. Do sada su odigrali 12 utakmica u regionalnom takmičenju u kojima su slavili čak osam puta od čega je dva puta u Ljubljani.

- Nismo imali sreće kada je u pitanju raspored prva tri kola, ali šta je tu je. Gledao sam pripremne mečeve Olimpije i vidio da su pokazali dobru košarku. Razlog toga je veliki broj pripremnih mečeva sa jakim protivnicima. Znamo odakle prijeti najveća opasnost i pokušaćemo se što bolje pripremiti za to. Ako uđemo sa dobrom energijom i čvrstom odbranom onda možemo tražiti šansu za pobjedu dok s druge strane ako Olimpiji dozvolimo da se rastrči i razleti možemo ući u probleme. U ovom momentu nismo u igri koju priželjkujem i vjerujem da će tim vremenom rasti, ali ako nam se ukaže prilika da slavimo znaćemo je iskoristiti - rekao je Bajić.

Novajlija u redovima Igokee Aleksandar Ponjavić godinama je igrao u Sloveniji i poznaje sistem rada Olimpije.

- Završili smo sa pripremnim periodom i konačno kreće liga što je nama igrača jako drago. Olimpija je ekipa koja ima dugu istoriju i pre nekoliko dana osvojila je Superkup Slovenije. Dobro smo prošli pripremi period kao i turnir u Baru tako da smo spremni za utakmicu prvog kola. Očekujem da nećemo imati problema i da ćemo pobediti u Ljubljani. Ujedno, spremni smo za prva tri kola iako imamo tri teška rivala - kazao je Ponjavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana