Сестре Ћаћић понос и нада Рогатице

Сретен Митровић
Сестре Ћаћић понос и нада Рогатице

Рогатица - Иако су још дјевојчице и рано је причати о озбиљнијим спортским каријерама, сестре Николина (16) и Снежана (13) Ћаћић из Рогатице својим досадашњим резултатима у атлетици, али и у животу заслужују епитет великих талената и симбола борбе из које излазе као побједнице.

Иако збирно немају ни 30 година, већ су премашиле бројку од 100 одличја донесених са бројних такмичења наступајући за Српски атлетски клуб Рогатица. Николина се опредијелила за дисциплине 100 метара са препонама, 400 метара и скок увис, а Снежанина ужа специјалност постали су скок удаљ и скок увис. Доказ да нису погријешиле су бројне медаље, али и одлични резултати постигнути под палицом тренера Дејана Мићевића. Млађа сестра нешто је успјешнија јер има 60 одличја у ризници, а прескочених 1,44 метра у Београду, на митингу који су организовали прослављени атлетичари Драгутин Топић и његова супруга Биљана, рекорд је Републике Српске и БиХ у њеној узрасној категорији. Ова вриједна дјевојчица има одличан резултат и у скоку удаљ (4,99 метара), који јој је донио признање најбоље млађе пионирке за 2017. годину Атлетског савеза Републике Српске, које јој је припало и 2016. године.

У Николининој колекцији налази се 46 медаља, а њен лични рекорд у скоку увис је 147 центиметара. Обје дјевојчице су и одличне ученице, јер су показале да уз правилан распоред слободног времена спорт и школовање могу да иду руку под руку.

За разлику од својих вршњакиња, Николина и Снежана морале су раније да одрасту, јер је њихова мајка Гордана средином 2016. године изгубила битку са тешком болешћу. Велика подршка им је отац Жељко, који је све подредио својим принцезама. Са њима је скоро на свим такмичењима, заједно дијеле радост побједа и тугу неуспјеха.

- Иако су још дјевојчице, оне обављају највећи дио послова у кући. Када дођем с посла, онда им помогнем, а затим идемо на тренинге - прича поносни отац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана