Шести пехар за Борац

nezavisne.com
Шести пехар за Борац

Рукометаши Борца су освојили Куп БиХ пошто су данас у финалу побиједили Босну Центротранс из Високог резултатом 22:19 и освојили шести трофеј у овом такмичењу у клупској историји.

Обје екипе су од почетка играле борбено, Борац је рано стекао предност од три гола (5:2), али је тим из Високог успио да преокрене резултат и у 23. минуту први пут поведе (8:7) те уведе полувријеме у неизвјесну завршницу. У друго полувријеме је боље ушла Босна, али су Бањалучани поправили одбрану и до краја меча успјели да обезбиједе тријумф. Најефикаснији код Борца био је Дејан Унчанин који је постигао осам голова.

“Тешка утакмица, тежа него што је било полуфинале, поготово за младе момке којима је ово прво финале. Направили смо серију 5:0 у најтежем тренутку када смо губили два разлике. Љубишић је поново био бравурозан, а момци су уз помоћ њега успјели да дођу до пехара. Велико хвала публици која нас је носила у оба меча. Све у свему, задовољан сам сезоном, а поготово афирмацијом младих играча”, рекао је Бојан Унчанин.

Аднан Хармандић, играч Босне и најбољи играч турнира честитао је Борцу и истакао да је бањалучки тим искористио грешке Босне а да је Љубишић био превага.

Љубишић је проглашен за најбољег голмана турнира, а најбољи стријелац је Дејан Унчанин са 11 голова.

Борац је у полуфиналу савладао мостарски Зрињски резултатом 21:15 (12:7) и прошлогодишњем освајачу Купа се реванширао за пораз у полуфиналу. Обје екипе су ушле нервозније у утакмицу, није било лако доћи до поготка, па смо на трећи гол и вођство Борца од 2:1 чекали до осмог минута. У наставку су Бањалучани повели са пет голова предности, а њихов лош нападачки период у другом дијелу ривал није успио да искористи. Екипа тренера Бојана Љубишића до славља је дошла захваљујући прије свега доброј одбрани и одличном голману Бојану Љубишићу, који је 17 пута зауставио шут ривала. Најефикаснији у побједничком тиму били су Срђан Мијатовић, Ђорђе Ћелић и Марко Ћеранић са по четири гола, а у тиму из Мостара издвојили су се Ведран Делић са шест голова и Марино Параџик са 10 одбрана.

“Честитам Зрињском на фер утакмици, а мојим играчима на борбености и побједи. Одиграли су свих 60 минута одбрану маестрално и када нас напад није служио средином другог полувремена били смо непремостива препрека за ривала. Љубишић је био одличан на голу”, рекао је Унчанин.

Здравко Медић, тренер Зрињског, изјавио је да је ово била најлошија утакмица његовог тима ове сезоне те додао:

“Како смо тренирали посљедњих 20 дана тако смо и одиграли. Момци су очигледно завршили сезону прије 20 дана.”

Рукометаши Босне Центротранс из Високог побиједили су у полуфиналу Коњух из Живиница резултатом 30:26 (10:10), а побједу су осигурали тричетири минута прије краја утакмице када су повели са четири гола разлике (28:24). Први стријелац Босне био је Мирза Капић са 10 голова, а важну улогу у тријумфу имао је голман Мирнес Грчо са 14 одбрана. На другој страни најефикаснији су били Нермин Смајић са седам голова и Елвис Бркић са шест.

Пролонгирана сједница Скупштине

Изборна сједница Скупштине Рукометног савеза РС пролонгирана је за 15 дана. Требало је да буде одржана данас у Бањалуци, међутим процијењено је да ниједан кандидат за предсједника Управног одбора нема двије трећине гласова па је пролонгирана. Кандидати за насљедника Здравка Милићевића су Маринко Умичевић и Дамир Ћопић. До сједнице би требало да буду одржани састанак УО и састанак са члановима регионалних савеза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана