Шест поносних деценија

Дарко Пашагић
Шест поносних деценија

БAЊAЛУКA - Свечаном академијом одржаном у "Пијано бару" хотела "Босна" Рукометни клуб Борац м:тел прославио је велики јубилеј шест деценија постојања и успјешног рада. У сјајној атмосфери пуној емоција и присјећања на прошла времена, као и плановима за свијетлу будућност академији су присуствовали бројни званичници, представници Владе Републике Српске, Aдминистративне службе града Бањалука, спортски пријатељи, садашњи и бивши чланови тима из Господске улице.

- Бањалука је препознатљива по Борцу. Борац и Бањалука су једно те исто. Имао је "црвено-плави" тим успона и падова, али ова екипа је дала све од себе да направи резултат на који смо сада поносни. Послије бројних проблема с којима се овај клуб суочио на почетку сезоне, од кадровске, стручне, финансијске и друге проблематике, данас смо свједоци да се руководство најтрофејнијег клуба с ових простора изборило с тим недаћама и да је синергија свих сегмената клуба та која је и најзаслужнија за резултате. Желим вам много спортске и породичне среће уз жељу да крупним корацима газите напријед, а подршка ресорног министарства неће изостати - истакао је министар за породицу, омладину и спорт у Влади Републике Српске Проко Драгосављевић.

Министар за економске односе и регионалну сарадњу у Влади Републике Српске Јасна Бркић није крила срећу што је 20 година свог живота посветила управо рукомету.

- Честитам јубилеј од срца. Добар дио живота, двије деценије сам дала овом спорту и поносна сам на то. Сви они који су на било који начин имали прилику да буду дио Борца, било мушког или женског клуба су данас много богатији од оних који нису имали ту прилику и част. Република Српска и БиХ су препознатљиве по Борцу и зато се свим снагама морамо трудити да то тако и остане - рекла је Јасна Бркић.

Најљепше жеље за јубилеј пожелио је и замјеник градоначелника Бањалуке Јасмин Комић.

- Борац је најтрофејнији клуб Републике Српске, то је бањалучки бренд и треба учинити све да то тако и остане. У богатој историји остварио је бројне успјехе и пронио најљепши глас о Бањалуци широм свијета. Био је европски првак и побједник Купа ИХФ. Сигурно да помоћ градских власти неће изостати и у будућем периоду, јер сви смо ми Борац - рекао је Комић.

Некадашњи предсједник клуба Живко Радишић изразио је задовољство што је био дио "црвено-плаве" приче.

- Пресрећан сам што сам један дио живота био у непосредном руководству клуба. Поносан сам на тај период и зато све честитке љубитељима рукомета и искреним Борчевцима на шест деценија постојања - рекао је Радишић.

Госте су поздравили још: Здравко Јосиповић, Јово Керкез, Раде Унчанин, Томо Марић, Драган Марковић, Небојша Голић, Горан Малић, Борис Ђого, Мирослав Микеш и Милан Радовић. У забавном дијелу програма наступили су пјевач Мирослав Јањанин, Жељка Јованић (клавир) и Наталија Кнежевић (виолина). 

Скупштина

Прослави јубилеја претходила је редовна годишња сједница Скупштине клуба на којој је свих пет тачака дневног реда једногласно усвојено. У Надзорни одбор клуба именовани Милош Грујић и Борис Срдић, који ће у њему бити уз предсједника Јову Росића и Јасмина Комића.

Прије почетка Скупштине, којој је предсједавао први човјек Мирослав Микеш минутом ћутања одата је почаст недавно преминулом великану Петру Перовићу, а нови члан Скупштине умјесто њега је Игор Јовичић. Потпредсједник Управног одбора Милан Радовић истакао је да је руководство клуба задовољно резултатима у првом дијелу сезоне као и чињеницом да су сва дуговања према играчима исплаћена. 

Драган Марковић

Извјештај на Скупштини је поднио и шеф стручног штаба Драган Марковић.

- Храбро сам ушао у ову причу и нисам се покајао. Пратио сам резултате Борца м:тел и видио да ова екипа има потенцијал и тако је почела наша прича. Од Управе тражим да раде свој дио посла као што ће стручни штаб свој дио одрадити. Желим да се испоштују играчи. Имамо супер екипу, и зато можемо не само скинути скалп Босни него и исписати нове странице Борца освајањем титуле. Регионална лига је једна друга прича, ми не желимо узети учешће у тако јаком такмичењу и допустити да други с нама бришу паркет - нагласио је Марковић. 

Монографија

Дугогодишњи рукометни радник Бранко Јанковић стартоваће с припремом монографије која ће обухватити период од 1985. до 2010. године. С групом аутора истакнути стручњак ће покушати да прикаже "црвено - плаву" причу у посљедњих 25 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана