Село Доњи Шепак живи фудбал, али остаје без клуба

Драго Гајић
Село Доњи Шепак живи фудбал, али остаје без клуба

Доњи Шепак - Фудбалски клуб Напредак из Доњег Шепка преживљава најтеже тренутке у 47-годишњој историји. Екипа из најфудбалскијег села Републике Српске у више наврата играла је Прву лигу и једна је од најстандарднијих екипа које су наступале у првенствима различитог ранга.

Међутим, због организационих и финансијских проблема, велико је питање да ли ће клуб наставити текуће првенство у прволигашком каравану. Посљедње мјесто на табели које екипа заузима на крају јесењег дијела првенства не даје велике изгледе да се такмичарски спасе од испадања, али стиче се утисак да више брине то што су сви одговорни људи за функционисање клуба дигли руке и он ће по свој прилици угасити.

- Људи који су били за то да клуб прошле сезоне уђе у Прву лигу, довели играче и дали свој велики допринос функционисању клуба повукли су се из различитих разлога. Схвативши тешко стање у клубу и играчи су почели да одлазе, тражећи нове средине. Већ нас је напустило осам играча, а остали чекају прилику да оду. Ситуација је тешка и сви ми који смо у клубу практично од оснивања, треба да сносимо посљедице, јер је ружно да се угаси клуб са оволиком традицијом што се ће највјероватније и догодити. Имао сам воље да учиним све да спасим клуб, али сам нисам могао - рекао је члан управе клуба Радивоје Лазаревић.

Прије неколико дана одржан је састанак Скупштине клуба на којој је досадашњи предсједник Јевто Јевтић након истека мандата напустио функцију првог човјека у клубу.

- Након шест година проведених на челу клуба у коме смо три пута играли Прву лигу Републике Српске. Клуб је функционисао уз мање или веће тешкоће, а приморан сам због пословних обавеза да напустим функцију предсједника - рекао је Јевтић.

Како смо незванично сазнали клуб ће наредних дана обавијестити Фудбалски савез Републике Српске да напушта првенство, а да ли ће се спасити од гашења остаје да се види. За надати се да ће људи из клуба пронаћи неко рјешење да клуб оваквог реномеа и даље функционише.

У ФС РС ништа званично

У Фудбалском савезу Републике Српске рекли су да још нису добили званичну информацију о томе да ће Напредак иступити из Прве лиге РС, па нису жељели коментарисати ту ситуацију. Оно што је сигурно да ће такмичарски органи донијети коначну одлуку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана