Селесдонио Абесо Ојоно: Једва чекам да заиграм за Борац

Синиша Котараш
Селесдонио Абесо Ојоно: Једва чекам да заиграм за Борац

Бањалука - Посљедња два мјесеца са првотимцима Борца редовно тренира двадесетогодишњи фудбалер из Екваторијалне Гвинеје Селесдонио Абесо Ојоно, а на Градском стадиону најављују да ће у предстојећој зимској паузи са њим бити потписан професионални уговор.

Иначе, већ након неколико тренинга са “црвено-плавима” омалени фудбалер је привукао пажњу на себе, а шеф стручног штаба Дарко Војводић похвалио је његово умијеће. У питању је фудбалер који игра уз десну аут линију, а како се одлично служи и лијевом ногом, није му проблем ни лијева страна. Уз то добар је техничар, па се одлично сналази и у улогама задњег или предњег везног играча. Једини проблем му представља језик, јер се он служи шпанским, не говори енглески, а о познавању српског нема ни говора, па се зато највише дружи са Сашом Кајкутом, који одлично говори шпански. Иначе, Селесдонио је у Екваторијалној Гвинеји поникао у Кано спортској академији, а пут га је потом одвео у редове португалског трећелигаша Спортинг Есмориза, гдје је задовољио укусе тамошњих стручњака, али је након двомјесечног чекања ипак остао без визе и радне дозволе.

- Морао сам да се вратим кући, а онда сам добио информацију да је много лакше да преко БиХ уђем у Европу. Менаџер из Београда ми је препоручио Борац и, ево ме, ту сам - рекао је Селесдонио.

Како је казао веома је задовољан начином рада.

- Заиста се добро ради, не занемарује се ни физички ни тактички рад и може много тога да се научи. Такође, задовољан сам односом према мени, причао сам и са тренером Војводићем који ми је изрекао доста похвала, што ми много значи. Срећан сам овдје, свиђа ми се Бањалука и за сада све функционише у најбољем реду - казао је Гвинејац.

Иако још није регистрован путује са екипом на сва гостовања, а будуће саиграче бодри и са трибина Градског стадиона.

- Свиђа ми се та пас игра којом се Борац служи и себе видим на неколико позиција у тиму. Могу да будем од користи и не могу да дочекам да добијем прилику да заиграм! Вјерујем да ћемо на крају бити први и да ћу имати прилику да на дјелу видим и најбоље клубове из БиХ - истакао је Селесдонио.

Осим Кајкута добар однос има и са свим осталим играчима, али се ипак највише дружи са Владаном Даниловићем.

- Наравно, на Сашу сам, због језика, и највише наслоњен, али доста времена проводим и са Зутим (Жутим, Владанов надимак, оп.а.). Он ми је много ближи по годинама, некако се споразумијевамо и проводимо доста времена заједно - додао је Селесдонио.

У претходна два мјесеца није претјерано много ходао по Бањалуци, али ипак каже да је ријеч о веома лијепом граду.

- Била ми је недавно сестра у посјети и са њом сам обишао доста занимљивих мјеста. Веома ми се свидјело оно што сам видио, али заиста ријетко излазим и углавном ми је релација стан - стадион. Бањалучанке су веома лијепе и згодне, град је пун дивних дјевојака, али се не усуђујем да приђем некој од њих. Свиђа ми се оно што ми послуже у ресторану гдје се храним и углавном оставим празан тањир. Наравно, морао сам да пробам ћевапе и бурек и одушевљен сам. На њих сам се одмах навикао и могао бих да их једем сваки дан - закључио је Селесдонио.

Репрезентација

Иако још не игра званичне утакмице Селесдонио је добио позив за У23 репрезентацију своје земље и ускоро ће отпутовати за Екваторијалну Гвинеју.

- Требало би да за У23 селекцију одиграм двије утакмице, а онда и да се прикључим сениорској репрезентацији. Веома сам поносан на то и надам се да ћу оправдати те позиве и да ћу се у будућности изборити за мјесто стандардног репрезентативца - поручио је будући првотимац Борца.

“Одиграј за Борац”

Бањалучки прволигаш организоваће “црвено-плаво вече” под називом “Одиграј за Борац”, на којем ће се наћи многобројне личности из различитих друштвених сфера. Манифестација је заказана за 7. децембар у ресторану “Интегра”, а промотор је некадашњи првотимац Борца, а сада фудбалер Андерлехта из Брисела Огњен Врањеш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана