Седорф, Вајс и Колер међу приједлозима за селектора БиХ

Милан Зубовић
Седорф, Вајс и Колер међу приједлозима за селектора БиХ

Бањалука - Након што се Славољуб Муслин захвалио на понуди да буде селектор репрезентације БиХ, Фудбалски савез Републике Српске има нове кандидате за ту функцију која је остала упражњена јер је Мехмеду Баждаревићу истекао уговор након неуспјеха у квалификацијама за Свјетско првенство.

Доскорашњи селектор Србије у прелиминарном разговору са члановима Стручне комисије за избор селектора рекао је да себе не види у новој улози тако да су остала два кандидата за ову функцију, Мехо Кодро и Амар Осим. Пошто ниједан од њих није добио подршку чланова Извршног одбора доношење одлуке пролонгирано је за 29. новембар када је заказан наставак сједнице овог тијела. Како ствари сада стоје састанак неће бити одржан тог датума пошто у посјету Савезу стиже предсједник УЕФА Александар Чеферин па ће се Извршни одбор састати неколико дана послије. ФС РС је предложио осам кандидата за селектора међу којима се налазе бивши селектор Аустрије Марсел Колер, Словак на клупи Грузије Владимир Вајс, Словенац Матјаж Кек који води Ријеку, доскорашњи селектор Словеније Срећко Катанец, бивши селектор Азербејџана Роберт Просинечки, прослављени холандски фудбалер Кларенс Седорф који је водио Милан и Шенжен, Бошко Ђуровски који је посљедњи ангажман имао прошле сезоне у Црвеној звезди, а сада је у остао у клубу те актуелни селектор младе репрезентације БиХ Винко Мариновић. Међу жељама је био је њемачки стручњак Феликс Магат, али се од њега одустало.

- То је наше размишљање и стручна комисија би са њима требало да разговара. Можда имамо различите погледе, али желимо најбоље за репрезентацију. Да ли ће они бити и кандидати не знам - изјавио је предсједник ФС РС и члан ИО ФС БиХ Миле Ковачевић.

Према његовим ријечима, Баждаревић је имао плату од 15.000 евра док сада не желе да помињу висину уговора јер желе да прво виде ко је заинтересован.

- Желимо чути колико који тренер тражи па онда да видимо можемо ли одговорити на његов захтјев. Плата се може повећати ако задовољава наше критеријуме - додао је Ковачевић.

Били и Бајевић

Сарајевски медији пренијели су информацију да је некадашњи селектор Хрватске Славен Билић, који је добио отказ у Вест Хему, интересантна опција као и члан Стручне комисије за избор селектора Душан Бајевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана