Savez dobija novo rukovodstvo

Milan Zubović
Savez dobija novo rukovodstvo

Banjaluka - Vanredna skupština Košarkaškog saveza BiH, koja je zakazana za subotu u Busovači, trebalo bi da riješi dio nagomilanih problema.

Na sastanku bi trebalo da bude izabran novi Upravni odbor, a prošlom je istekao mandat prije nekoliko godina i mnogo članova je podnosilo ostavke koje niko nije mogao da usvoji jer je skupština bila prolongirana nekoliko puta. Dosadašnji članovi UO ispred KS RS Boris Spasojević i Dana Muminović biće kandidati, dok je Goran Cvikić odustao zbog privatnih obaveza tako da bi ga mogao zamijeniti Milan Plavšić. Jasno je da će novi UO lomiti koplja oko nastupa Igokee u ligaškom dijelu takmičenja gdje klubovi iz FBiH traže da ona igra, dok u propozicijama za ovu sezonu nigdje jasno nije navedeno da učesnik ABA lige mora igrati i domaće prvenstvo već nastupa od Lige za prvaka. Ekipa iz Aleksandrovca čak je i žrijebana za novu sezonu, ali pošto tu odluku nije potvrdio UO ona nije obavezujuća, a zbog zahtjeva Mladosti iz Mrkonjić Grada i Bratunca za odgađanje utakmica prvog kola cijela runda planirana za 14. oktobar prolongirana je za sedam dana. Veliki su izgledi da umjesto Igokee u ligaškom dijelu takmičenja nastupi Leotar pa je za očekivati da on zauzme mjesto Aleksandrovčana.

- Sa jasnim stavom idemo na sastanak na kojem ćemo i dalje zastupati interese KS RS koje smo iznijeli u dopisu gdje smo tražili vanrednu sjednicu skupštine. Naš stav je da učesnik ABA lige ne može igrati ligaški dio prvenstva - rekao je Spasojević.

Jedna od tačaka dnevnog reda biće i izbor novog generalnog sekretara, nasljednika Dubravka Barbarića koji je podnio ostavku krajem 2016. godine. Savez je prije godinu i po raspisao konkurs za ovo mjesto, ali do sad nije bilo zainteresovanih dok su sada kandidature predali Haris Bijedić i Amer Čolan. Ujedno, jedan od kandidata za člana UO je i Mirza Teletović koji bi lako mogao da postane predsjednik Saveza dok bi za novog selektora mogao da bude izabran Vedran Bosnić.

- Naš prijedlog biće da novi generalni sekretar bude imenovan kao vršilac dužnosti naredna tri mjeseca dok bi za šest mjeseci trebalo da bude redovna skupština - dodao je Spasojević.

Prvo kolo

U prvom kolu, koje je planirano za nedjelju, trebalo bi da se sastanu: Bratunac - Kakanj (18), Spars - Gradina (18), Široki - Vogošća (18), Mladost - Zrinjski (19), Sloboda - Bosna Rojal (19.30), Student - Igokea/Leotar (20.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana