Савез добија ново руководство

Милан Зубовић
Савез добија ново руководство

Бањалука - Ванредна скупштина Кошаркашког савеза БиХ, која је заказана за суботу у Бусовачи, требало би да ријеши дио нагомиланих проблема.

На састанку би требало да буде изабран нови Управни одбор, а прошлом је истекао мандат прије неколико година и много чланова је подносило оставке које нико није могао да усвоји јер је скупштина била пролонгирана неколико пута. Досадашњи чланови УО испред КС РС Борис Спасојевић и Дана Муминовић биће кандидати, док је Горан Цвикић одустао због приватних обавеза тако да би га могао замијенити Милан Плавшић. Јасно је да ће нови УО ломити копља око наступа Игокее у лигашком дијелу такмичења гдје клубови из ФБиХ траже да она игра, док у пропозицијама за ову сезону нигдје јасно није наведено да учесник АБА лиге мора играти и домаће првенство већ наступа од Лиге за првака. Екипа из Александровца чак је и жријебана за нову сезону, али пошто ту одлуку није потврдио УО она није обавезујућа, а због захтјева Младости из Мркоњић Града и Братунца за одгађање утакмица првог кола цијела рунда планирана за 14. октобар пролонгирана је за седам дана. Велики су изгледи да умјесто Игокее у лигашком дијелу такмичења наступи Леотар па је за очекивати да он заузме мјесто Александровчана.

- Са јасним ставом идемо на састанак на којем ћемо и даље заступати интересе КС РС које смо изнијели у допису гдје смо тражили ванредну сједницу скупштине. Наш став је да учесник АБА лиге не може играти лигашки дио првенства - рекао је Спасојевић.

Једна од тачака дневног реда биће и избор новог генералног секретара, насљедника Дубравка Барбарића који је поднио оставку крајем 2016. године. Савез је прије годину и по расписао конкурс за ово мјесто, али до сад није било заинтересованих док су сада кандидатуре предали Харис Биједић и Амер Чолан. Уједно, један од кандидата за члана УО је и Мирза Телетовић који би лако могао да постане предсједник Савеза док би за новог селектора могао да буде изабран Ведран Боснић.

- Наш приједлог биће да нови генерални секретар буде именован као вршилац дужности наредна три мјесеца док би за шест мјесеци требало да буде редовна скупштина - додао је Спасојевић.

Прво коло

У првом колу, које је планирано за недјељу, требало би да се састану: Братунац - Какањ (18), Спарс - Градина (18), Широки - Вогошћа (18), Младост - Зрињски (19), Слобода - Босна Ројал (19.30), Студент - Игокеа/Леотар (20.30).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана