Савез Српске подржава Игокеу

Милан Зубовић
Савез Српске подржава Игокеу

Бањалука - Извршни одбор Кошаркашког савеза Републике Српске данас би требало да заузме став о одлуци нелегалног тијела које је одлучило да Игокеа мора да игра лигашки дио такмичења у првенству БиХ.

Савез би требало да подржи челнике клуба из Александровца, који се боре против, како су раније навели, самовоље неколико људи који желе да на Игокеи тренирају строгоћу. Одлуку о игрању Игокее, која је потом и жријебана, донио је комесар такмичења Божо Бошњак са представницима клубова из ФБиХ који би идуће сезоне требало да наступе. То је подржао предсједник КС БиХ Далибор Милош, али без сагласности Управног одбора, који не функционише јер су делегати из Републике Српске замрзли свој статус, па самим тим донесена одлука не може бити валидна.

- Нисмо гласали за ту одлуку јер није ни била на дневном реду, већ су је прогурали представници клубова из ФБиХ, а на састанак смо ишли због договора у вези са такмичењем. Уосталом, не постоји удружење клубова у БиХ, па не знам како су нешто могли да одлуче - изјавио је предсједник КК Братунац Срђан Шаренац.

Иако се спекулише о одустајању двају клубова из Републике Српске, Братунца и Младости, од такмичења у Лиги БиХ, нико од њих још није донио никакву одлуку и чекају став савеза којем ће се повиновати.

- Чекамо званични став ИО КС РС и подржаћемо све што одлуче. Наш клуб није у стању да самостално дјелује, а и дебитанти смо у лиги - додао је Шаренац.

Сличног размишљања су и у Мркоњић Граду, гдје такође чекају исход данашњег састанка.

- Нећемо ништа да радимо на своју руку јер немамо званичних информација из Кошаркашког савеза Републике Српске и ако добијемо неки приједлог о њему ћемо се изјаснити на сједници Управног одбора клуба и реаговати. До тада се спремамо као да ћемо играти - изјавио је спортски директор Младости Миладин Рмуш.

Остају при свом ставу

Из Игокее су поновили да неће играти лигашки дио такмичења, али и запријетили да неће наступити у Лиги за првака уколико буде инсистирано да буду учесници првог дијела шампионата. Подсјетили су да ниједан клуб из БиХ који је учествовао у АБА лиги прије њих није играо на првенству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана