Сава Ранђеловић: Једва чекам суботу да наручим ћевапе

Душан Репија
Сава Ранђеловић: Једва чекам суботу да наручим ћевапе

Бањалука - Највећа звијезда квалификационог турнира Лиге шампиона у Бањалуци свакако је нови члан ОСЦ Будимпеште и репрезентативац Србије Сава Ранђеловић, момак који је са своје 24 године освојио десет златних и једну бронзану медаљу у националној капици.

У разговору за "Глас Српске" је истакао да није могао ни сањати такав развој каријере када је почињао да учи ватерполо у родном Нишу.

- Са 21 годином сам одиграо прво велико такмичење, а до 24. рођендана освојио 11 медаља, од којих десет златих. Недостају ми само Медитеранске игре, које су следеће године и на које ћемо ићи у пуном саставу - рекао је Ранђеловић.

Златни низ прекинула је репрезентација Хрватске на Свјетском првенству ове године, али су се "делфини" из Будимпеште ипак вратили са медаљом око врата.

- Битно је да смо наставили континуитет освајања медаља. Били смо свима трн у оку, сви су желели да нас скину, а Хрвати су успели. Одиграли су одличан меч у полуфиналу, дали више од 100 одсто од себе, док смо ми били некако изгубљени и заслужено изгубили. Ипак, успели смо да се скупимо и донесемо медаљу кући. Није никаква срамота освојити бронзу иако смо нацију навикли на злата - рекао је Ранђеловић.

Послије свјетске смотре у Мађарској кофере практично није ни распаковао, већ је заједно са колегама студентима и селектором Дејаном Савићем кренуо пут Далеког истока, што се исплатило, јер је Србија из Кинеског Тајпеха донијела још једно злато.

- Осим нас ватерполиста, велике заслуге иду на Савићев рачун. Он је велики ауторитет иако је у исто време и наш пријатељ. Сви се дружимо и ван базена и то је вероватно кључна ставка наших успеха. Иако генерацијски нисмо сви вршњаци, нема никаквих група и кланова - рекао је Ранђеловић.

Са "делфинима" је два пута био у Бањалуци па му је Градски олимпијски базен врло познат, као и ужи центар града.

- Стварно је све савршено, увек је лепо доћи у Бањалуку. Имате одличне услове за ватерполо, видим да и клуб напредује. Град је прелеп, ћевапи одлични, јер сам их већ јео, а сада једва чекам суботу када нам је слободан дан да наручим велику порцију - кроз осмијех је рекао Ранђеловић.

Одлични бек овог љета је Брешу замијенио Будимпештом, а новим клупским друговима прикључио се прије четири дана.

Одлично се уклопио с обзиром на то да је одраније у екипи Црногорац Драшко Бргуљан, а нешто раније стигао је и повремени репрезентативац Србије Немања Убовић.

- Немамо много заједничких тренинга у овом тренутку, али мислим да ће све бити у реду и да ћемо се пласирати у Лигу шампиона. Не потцењујући никога, овај турнир требало би да нам послужи као одлична припрема за последњи праг квалификација. Мислим да је Синтез Казањ уз нас сигуран путник за пролаз даље, али то морамо да потврдимо у базену - рекао је Ранђеловић.

Пријем код Радојичића

Учесници квалификационог турнира јуче су били гости градоначелника Бањалуке Игора Радојичића, који им је пожелио добре резултате, као и лијеп боравак у граду на Врбасу. Делегат турнира Гади Шварц из Израела том приликом је нагласио да Бањалука има добре услове за ватерполо и да ЛЕН није погријешио када је овом граду додијелио домаћинство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана