Sava Lešić ponajbolji košarkaš Igokee: Bitne su pobjede, a ne lični učinak

Milan Zubović
Sava Lešić ponajbolji košarkaš Igokee: Bitne su pobjede, a ne lični učinak

Laktaši - Ako se po jutru dan poznaje, onda će novopridošli Sava Lešić biti prvo ime Igokee u sezoni koja kuca na vrata.

Prvo je ime svoje ekipe tokom pripremnih utakmica, kada redovno ima dvocifren košgeterski učinak, kojem obično dodaje isto takav učinak u statistici skokova. Ipak, skromni momak iz Knina, koji je ove godine debitovao i za reprezentaciju Srbije, dosta zasluga pripisuje saigračima.

- Zvuči kao stereotip, ali zaista sve zasluge idu na račun mojih saigrača, sa kojima vredno treniram da bismo što spremnije dočekali Superkup i početak ABA lige. Kada je u pitanju moj učinak, jednostavno ne gledam da li je u pitanju prijateljska ili zvanična utakmica, te uvek dajem maksimum jer samo tako možemo da se uigramo i što bolje upoznamo na terenu. Ne gledam individualni učinak, bitno mi je da ekipa ima koristi od mene i da pobeđujemo. Malo smo se tražili u prvim mečevima, što je bilo za očekivati, ali svakim danom sve smo skladniji i sklopili smo ekipu koja bi mogla da napravi nešto više na Jadranu - izjavio je Lešić.

Dolazak među Aleksandrovčane značio je i rad sa trenerom Nenadom Trajkovićem, koji je donio novine iz NBA lige, gdje je godinama radio.

- Naporno radimo na treninzima i Trajković čini sve da nas pripremi za nove izazove i da spremni dočekamo početak sezone. Momci se osećaju savršeno i sveži ćemo dočekati početak - kazao je Lešić.

Dodao je da imaju problema zbog odsustva Tomislava Zubčića i Darka Talića, koji sa reprezentacijama Hrvatske i BiH igraju mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

- Dosta nedostaju jer je smanjena rotacija, a propustili su i mečeve na kojima smo se uigravali. Dok su bili na treninzima, videlo se da su dobri momci koji žestoko treniraju i da se s njima može sarađivati. Posebno nedostaje Zubčić, koji je izuzetan igrač i koji mi je partner u reketu. Amerikanci se dobro uklapaju i za njih je sve ovo novo - istakao je Lešić, koji je sinoć igrao kontrolni duel sa Oradeom u Rumuniji.

Budućnost

Rival u Superkupu, kojem će biti domaćini od 20. do 23. septembra, biće im Budućnost.

- Pored nas, tu je još sedam ekipa i sve su jake, tako da nema lake utakmice, pa nismo ni mogli da dobijemo nekog slabijeg. Aktuelni šampion ABA lige dolazi nam na noge i nismo opterećeni rezultatom. Prednost je na njihovoj strani i važe za favorita. Dobro će nam doći taj meč da vidimo koliko možemo. Pružićemo snažan otpor, to je sigurno, a ko zna, možda se desi i neko iznenađenje - rekao je Lešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana