Sava Lešić jedan od ključnih igrača Igokee: Sa Trifunovićem po visoku poziciju

Milan Zubović
Sava Lešić jedan od ključnih igrača Igokee: Sa Trifunovićem po visoku poziciju

Banjaluka - Ostanak Save Lešića u Igokei obradovao je sve simpatizere ovog kluba pošto je riječ o najboljem igraču tima iz prošle sezone. Uprava ekipe iz Aleksandrovca i krilni centar nisu imali razloga za prekid saradnje pa je aktivirana opcija iz ugovora o ostanku.

- Imao sam želju da ostanem u Igokei i drago mi je što je i klub imao isti interes pa ćemo nastaviti saradnju. Prošla sezona bila je turbulentna i najvažnije je da smo ispunili osnovni cilj i osigurali opstanak. Sada moramo mnogo bolje, jače i ozbiljnije. Čekamo igračka pojačanja dok je Trifunović već stigao. Ne smemo da polećemo i moramo razmišljati od utakmice do utakmice da ne bude uspona i padova već stabilne igre - izjavio je Lešić.

Drugog najkorisnijeg igrača regionalnog takmičenja iz prošle sezone raduje saradnja sa novim trenerom Aleksandrom Trifunovićem koji je na klupi zamijenio Dragana Nikolića.

- Poznajemo se, ali nikada me nije trenirao mada je svima jasno da smo dobili kvalitetnog trenera pa bi samim tim trebalo da budemo uspešniji jer njegov dolazak obećava borbu za nešto više od samog opstanka odnosno neka veća dela. Ipak, teško je govoriti o tome dok ne kompletiramo tim i prvi put se sastanemo na pripremama. Trifunović je iskusan trener, ali nismo mi tu da ocjenjujemo njega već on nas. Imam veliku veru u njega da će napraviti dobar rezultat i tu sam da “poginem” za njega baš kao i za sve prošle trenere - istakao je Lešić.

Do početka priprema ostalo je malo manje od dva mjeseca, a pauza za Savu traje još od marta kada je završena ABA liga i Igokea nije igrala Ligu BiH.

- Koliko god neko mislio da je duža pauza dobra ona to u stvari i nije jer svaki košarkaš može da izgubi formu. Posle sezone odmorio sam desetak dana i onda krenuo individualno da treniram u Beogradu jer želim da ostanem fit i spreman dođem na prvi trening. Sezona ispred nas biće veoma teška jer ćemo igrati ABA ligi u Ligu BiH - kazao je Lešić.

U sezoni 2015-16. nosio je dres ljubljanske Olimpije koja se spojila sa Cedevitom pa će sada nastupati kao jedan klub.

- Olimpija je mnogo želela prošle sezone, ali to nije napravila i čak je ispala u niži rang dok je i Cedevita želela bar finale ABA lige mada ni on nije uspela u tome. Iako je ovo čudan potez čini mi se da je ipak dobar. Oba tima imaće koristi jer Olimpija ima dvoranu za treninge dok će Zagrepčani doneti finansijska sredstva. Očekujem ih među četiri najbolje ekipe, a da li će napraviti nešto više ne znam - kazao je Lešić.

 

Učinak

Lešić je odigrao sve 22 utakmice u ABA ligi tokom kojih je na terenu prosječno provodio 27 minuta i bilježio 15,2 poena, 6,4 skoka, 1,6 asistencija uz indeks korisnosti 18 te bio drugi najkorisniji igrač regionalnog takmičenja iz Luke Božića. U karijeri igrao za Partizan, Crvenu zvezdu, kragujevački Radnički, Megu, Himik, Jenisej, Olimpiju, Ređo Emilije i Otinger. Sa reprezentacijom Srbije ima zlatnu medalju na Univerzijadi u Šenženu 2011. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana